Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6598 svar de sidste 13 år
2021-02-10T03:16:36: 2

Brevkassespørgsmål

Hvad skal man gøre hvis man har en mistanke om man er gravid

Indsendt af pige17 år


Hej

Jeg skriver til jer for her i går mistede jeg min mødom til min kæreste og lige siden hsr jeg haft det dårligt så er meget bange for jeg er blevet gravid 

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2021-02-10T06:04:16 1
Mathilde

Hej!

Jeg forstår godt din bekymring, men hvis i beskyttede jer og brugte prævention er jeg sikker på at du ikke har noget at frygte.

Hvis ikke i gjorde det, er det selvfølgelig en anden sag. Hvis du frygter at du kan være blevet gravid, ville jeg råde dig til enten at tage på apoteket og få en fortrydelsespille hurtigst muligt, eller til at tage en tur til lægen og høre hvad de tænker om din situation.

Jeg er godt nok ikke læge, men jeg er ret sikker på at du ikke ville kunne mærke det så hurtigt, selv hvis du var blevet gravid - men selvfølgelig skal du ikke gå og være bange, og derfor er det bedst at få gjort noget ved det, tænker jeg.

Fortrydelsespillen virker vist kun indenfor 72 timer (det kan de fortælle mere om på apoteket), så hvis der er gået længere tid end det, synes jeg en tur til lægen ville være en god ide.

Jeg er sikker på at du nok skal finde ud af det, og jeg håber at mine råd kunne hjælpe. Hvis ikke, må du endelig skrive herind igen!

Smil fra Mathilde

2021-02-14T10:53:13 1
Marissa

Hej, 

Hvis du har haft sex med din kæreste, mens du ikke brugte p-piller eller andet og uden at i brugte et kondom, så er der absolut en risiko for at du kan blive/være gravid. Den bedste måde du kan finde ud af det på ville være at tage til din læge så hurtigt som muligt. Der ville de kunne rådgive dig om, hvad dit næste skridt bør være ift. at finde ud af, om du er gravid, og hvad du kan gøre, hvis du er. Desuden kan de fortælle dig om alle de forskellige præventionsmetoder, der findes, så du fremover kan have sex uden at løbe den risiko igen. 

Jeg ved ikke, hvorfor at du og din partner har valgt ikke at bruge nogen form for prævention, men når du har sex er det bare så vigtigt at tænke sig godt om, hvordan man gør det så sikkert som muligt, da det er ens helbred, der er i farezonen. Hvis du har et aktivt sexliv, så er det altid vigtigt, at du benytter en form for prævention som f.eks. p-piller, så du ikke bliver gravid. MEN p-pillen beskytter ikke mod kønssygdomme, det kan kun et kondom. Medmindre du og den sexpartner du har er blevet testet for kønssygdomme og den slags, så er det meget vigtigt, at i bruger et kondom, så i ikke kan smitte hinanden med noget. Dette er afgørende, da nogen folk sagtens kan have en kønssygdom uden at fortælle det eller uden at være klar over det. Hvis både du og din partner er blevet testet og er helt sunde og raske, så ville du kunne forhindre en uønsket graviditet ved at tage p-piller. Dette ville din læge kunne fortælle dig rigtig meget om og hjælpe dig med at skaffe. 

Da frygten for at være gravid kan være svær at håndtere, så ville det måske være godt for dig, hvis du fortalte om din bekymring til nogen omkring dig, f.eks. dine forældre, et andet familiemedlem, din kæreste eller nogle venner. De kan måske også give dig nogle råd, og så skal du i hvert fald ikke gå med det selv. 

Jeg håber du finde ud af det, og du skal endelig ikke tøve med at skrive ind igen, hvis du får brug for det. 


Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

Mistet følelser?

Hej, jeg er en pige på 17 og jeg har en kæreste som jeg har været sammen med i 1,5 år og jeg har...

Snus??

Jeg har en kærste der tager snus og har gjort det lige fra jeg mødte ham første dag. Jeg får det...

Hvad har jeg gjort?

Hej brevkasseSå øhm ja, i går (den 18/12-21) var jeg sammen med nogen, den ene af dem var min ex ...

Er der ulovligt st være kærester med en på 13 år nå man selv er 16 år

Hej jeg ville høre og jeg må være kærester med en 13 år nå jeg er 16 år og hvad man må og hv...

I tvivl om forhold

HeyJeg er en pige på 17 år, og jeg har en kæreste. Vi har været sammen i rigtig lang tid og begy...

hvordan vender jeg mig til tanken.

hej ungzone. jeg er en pige på 13 år som for et stykke tid siden er blevet slået op med af min k...

Keep going or..??

Kære brevkasse, Jeg skriver til jer, da jeg står i en situation hvor jeg har behov for et per...

Jeg ved ikke hvordan hun føler.

Hej jeg er en dreng på 19, der går gymnasiet, jeg står med mit livs største problem. Mig og pig...

Jeg er 14 og hun er 13

Hej Ungzone! Jeg står i den situation at jeg er 14 (snart 15) og jeg har mødt en 13 årig pige der...

"Jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget"

- Anonym