Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6351 svar de sidste 13 år
2021-02-16T19:38:52: 2

Brevkassespørgsmål

Alder

Indsendt af pige13 år


Hej. Jeg er en pige på 13 som har en kæreste som fyldte 16 i år. Jeg ville bare lige vide om det er lovligt at være sammen, cuddle og kysse, dog ikke sex osv. 

ved ikke helt om det gav mening. Håber i forstår det.

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2021-02-20T11:48:56 1
Julie

Hejsa!

Der findes ingen lov, som forbyder jer at være kærester. Man har lov til at være kærester med hvem end man er forelsket i - også selvom der måske er en aldersforskel. Så det korte svar på dit spørgsmål er: ja, det er lovligt for jer at være kærester.

Jeg har tidligere svaret på et lignende spørgsmål og jeg forestiller mig, at du skriver herind, da du har hørt om den seksuelle lavalder. Derfor sætter jeg link en til en side, hvor du kan læse mere om den seksuelle lavalder og hvorfor man har lavet nogle bestemmelser på dette område. Selvom dette specifikt handler om sex, kan det være meget interessant at læse alligevel: https://www.sexlinien.dk/emneside-rettigheder-og-overgreb/seksuel-lavalder

Jeg håber, at mit svar er til hjælp. Ellers skal du endelig skrive til os igen

De bedste hilsner Julie :-)

2021-02-21T02:01:10 1
Markus

 Hej.


Vi har det, der hedder en seksuel lavalder. Den gælder dog kun sex, så vidt jeg ved. Så jeg tror ikke du kommer ud i problemer med loven.


mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym