Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2021-03-23T15:30:58: 2

Brevkassespørgsmål

Hvordan skal jeg slå op

Indsendt af pige17 år


Hej 

Mig og min kæreste har været sammen i et års tid, men må indrømme jeg har mistet føelser og vil slå op. 

Men jeg har ingen anelser hvordan jeg skal gøre det, hvad jeg sige og hvor jeg skal gøre det henne.

Håber i kan hjælpe 
pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2021-03-24T05:52:22 1
Ida

 Hej med dig, 

Tak for at skrive ind til os. 

Hvis du har mistet dine følelser for din kæreste og gerne vil slå op, er det en god ide at fortælle ham eller hende om det, som du jo rigtig nok også selv skriver. Det virker (på din besked til os) at du er afklaret med at du gerne vil slå op. Men hvis du er i tvivl om du har lyst til det, kan du måske snakke med hende/ham hvad I kan gøre for at dine følelser kommer tilbage og hvordan I kan have det godt sammen igen. 

Du er i tvivl om hvordan du skal gøre det og hvad du skal sige. En ide kunne være, at fortælle ham/hende om at du ikke længere har de samme følelser og derfor ikke kan være sammen med personen som kærester. For der er ingen grund til, at være sammen med en, man ikke har lyst til at være sammen med. 

Hvis du stadig ønsker at være venner med ham/hende, kan du foreslå at I kan være det, selvom I ikke er kærester. Men man kan sagtens være venner, selvom man ikke er kærester, hvis I ønsker det. 

Så spørg du også hvor I skal gøre det, og det kan gøres mange steder. Jeg tænker det er en god ide at sige det til personen under 4 øjne og ikke over besked, så I kan evt. gøre det på en gåtur, eller I kan mødes et sted eller være hjemme hos en af jer? 

Jeg håber mit svar kunne hjælpe dig og ellers er du altid velkommen til at skrive til os igen. 


Mange hilsner Ida Marie 

2021-03-24T07:12:56 2
Mathilde

Hej!


Det er sådan en svær situation, for det er selvfølgelig vigtigt at få det sagt det på den bedste måde, så din kæreste forstår dig og i kan skilles på en positiv måde - alt taget i betragtning, selvfølgelig.

Først og vigtigst er det, at du gør det face-to-face og ikke over telefonen eller noget i den stil. Det er bare dårlig stil, men det ved du sikkert også godt.


Min egen holdning har altid været at det skal foregå på neutral grund. Neutral grund fordi jeg føler at det bliver yderligere ubehageligt af at det er i dit eller din kærestes hjem, hvor man skal forbi deres familie osv. - der er bare nogle omstændigheder ved det, som jeg ikke føler gør situationen bedre. Derfor har min erfaring været at det er en god løsning at gå en tur sammen, hvor man med det samme får sagt det man skal sige. Derefter har i muligheden for at snakke det ud med hinanden. Det giver også en lidt anden stemning at gå ved siden af hinanden, i stedet for at sidde stille og kigge hinanden i øjnene - det er mindre intenst på en måde. Så det ville nok være det bedste råd jeg har.


I forhold til hvad du skal sige, så synes jeg det vigtigste er at det er ærligt. Du skal ikke pakke det for meget ind i vat for at beskytte din kæreste, selvom jeg godt kan forstå lysten til det. Selvfølgelig skal du heller ikke være for hård, det er ikke det jeg mener - men du skal være bund-ærlig, synes jeg. Fortæl ham sandheden om hvorfor du vil slå op og om dine følelser, på en ærlig men også venlig måde - jeg håber du forstår hvad jeg mener. Han vil selvfølgelig blive såret, of jeg synes det er vigtigt at du også er villig til at snakke det ud med ham bagefter hvis situationen lægger op til det. Så tror jeg der er størst sandsynlighed for at i ikke bliver alt for meget uvenner - det er trods alt rarest at skilles på en god måde, for jer begge - selvom det er hårdt.


Til sidst tænker jeg at du bare skal få det gjort hurtigst muligt, hvis du har taget beslutningen - hvilket det lyder til at du har. Det gør kun nervøsiteten større at vente, og det er selvfølgelig heller ikke fair overfor ham at blive holdt hen mens han tror alt er fint, når det ikke er. Det er hårdt, det forstår jeg godt, men du gør det rigtige i at være ærlig med ham og dig selv omkring hvordan du føler :-)

Jeg håber du finder ud af det, og kunne bruge mine råd. Hvis ikke, må du endelig skrive herind igen!


Smil fra Mathilde.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for jeres hjælp så utroligt mange gange før!"

- Anonym