Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3972 spørgsmål og givet 6556 svar de sidste 13 år
2021-03-24T08:39:04: 1

Brevkassespørgsmål

Skal jeg gå fra ham?

Indsendt af pige16 år


Jeg har en kæreste, men er kommet i tvivl om han er den rigtige for mig - og jeg for ham. På sin vis elsker jeg ham, men vi er uenige om mange ting. Vi ser virkelig forskelligt på næsten alt og det fører jo til masser af diskussioner, ved ikke om jeg skal kalde dem skænderier. Vi forsones altid i sex for seksuelt har vi det helt fantastisk sammen. Det er også en af grundene til at jeg har svært ved at give slip på ham. Når vi ligger sammen er det som om at vi lissom passer sammen som to brikker i et puslespil. Vi elsker virkelig meget, længe og tit og jeg kan faktisk ikke forestille mig et liv uden de tilfredstillelser jeg får af min kæreste. Men som sagt er vi samtidig uenige om det meste. Ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre. Kan I hjælpe?
pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2021-03-27T08:31:38 1
Mathilde

Hej!

Det lyder som en rigtig svær situation, og jeg forstår godt at du er i tvivl om hvad du skal gøre.

Som jeg ser det, er der i og for sig ikke noget i vejen med ofte at være uenige. Det handler mest om hvilke ting i er uenige om. Hvis i for eksempel aldrig kan enes om hvad i skal lave, hvad i skal have at spise, hvilken musik er bedst, hvilket tøj er fedest osv. er det i mine øjne ikke nødvendigvis et problem. Problemet opstår hvis det er mere fundamentale emner, som i er lodret uenige om -  for eksempel politik, religion, klima og lignende. Hvis det er der jeres uenigheder ofte ligger kan jeg virkelig godt se at det er svært, når i, som du skriver, passer så godt sammen i alle andre sammenhænge. For er det vigtigere at passe sammen holdningsmæssigt end seksuelt? Det er sgu svært at svare på, for begge dele er vigtige i et forhold tror jeg.

På den anden side er min erfaring, at et forhold hvor man er komplet enige om alting til alle tider også kan blive ret kedeligt. Der kan opstå spændende diskussioner når man er uenige, og man kan også forme og ændre sig til det bedre ved at blive konfronteret på sine holdninger. Men samtidig er det svært at skulle dele livet med en som ser fuldstændig anderledes på tingene. Så jeg tænker at du skal mærke efter om uenighederne opstår omkring fundamentale emner, som gør et forhold for svært, fordi i simpelthen ser helt anderledes på verden.

Derudover kan du måske også prøve at mærke efter, om i, i stedet for at blive uvenner, kan prøve at gå ind i diskussionerne positivt, og se om i kan lære noget af den andens holdninger - eller bare ”agree to disagree”, for det er selvfølgelig også okay selvom man er kærester.

Jeg tror i hvert fald også det handler om hvor åbne i er når i er uenige og diskuterer. Hvis i bare stiller jer med armene over kors og holder på jeres, og ikke er åbne overfor den andens synspunkt, kan det godt blive en udfordring. Det handler nok meget om at være åbne og prøve at forstå den andens holdning, og om ikke andet så respektere den. Hvis han bliver stædig på den måde, kan du prøve at gøre ham klar over det, og du kan prøve at være opmærksom på ikke selv at blive for stædig - selvom det kan være svært :-)

Så kort sagt: se om jeres uenigheder er noget der kan gøre jer stærkere, og klogere, eller om de gør det modsatte. Og husk at være åbne og anderkendende overfor jeres forskelligheder, så vidt muligt. Jeg håber du forstår hvor jeg vil hen!

Jeg håber du kan bruge mine råd og tanker! Hvis ikke, må du endelig skrive herind igen.

Smil fra Mathilde

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

I tvivl om forhold

HeyJeg er en pige på 17 år, og jeg har en kæreste. Vi har været sammen i rigtig lang tid og begy...

hvordan vender jeg mig til tanken.

hej ungzone. jeg er en pige på 13 år som for et stykke tid siden er blevet slået op med af min k...

Keep going or..??

Kære brevkasse, Jeg skriver til jer, da jeg står i en situation hvor jeg har behov for et per...

Jeg ved ikke hvordan hun føler.

Hej jeg er en dreng på 19, der går gymnasiet, jeg står med mit livs største problem. Mig og pig...

Jeg er 14 og hun er 13

Hej Ungzone! Jeg står i den situation at jeg er 14 (snart 15) og jeg har mødt en 13 årig pige der...

For genert til at snakke med ham i skolen :(

Hej, jeg er en pige som har haft en kæreste i en måned nu, det mega dejligt! Men…jeg er så...

kan han stadig lide mig eller??

hej jeg er en pige på 13 år som HAVDE en kæreste men ikke mere. Han slog op med mig her for nylig...

Jeg har en kæreste men ved ikke om vi bare er det fordi han syndes det er sejt at have en

Jeg er 11 år og går i 6. Jeg har en kæreste og jeg kan godt lide ham, vi har været kærester 2 g...

Jalousi

HejJeg er en pige på 17 som har en kæreste og vi har været kærester i ca. 1 år. Jeg har virkeli...

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym