Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2021-05-20T14:07:43: 2

Brevkassespørgsmål

Hvordan skal jeg forholde mig til min tætte veninde og min ex?

Indsendt af pige18 år


Hej brevkasse

I noget tid har jeg vist, at min tætte veninde og min ex har noget kørende. De fester tit sammen, og var i sommerhus sammen her for nylig. Jeg har sagt til hende, at hun skal vælge imellem mig eller ham. Hun har tydeligvis valgt ham, og virker faktisk ligeglad med mig. Hun holder fest igen snart og jeg er ikke inviteret. Det gør ondt, at man har brugt så meget tid med en veninde, som efter så mange år er så egostisk og stikker en i ryggen på den måde. 

Mit spørgsmål er, hvordan kommer jeg godt videre herfra?

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2021-05-23T05:39:29 1
Marissa

Hej med dig,

Det må være meget hårdt for dig at gå sådan en oplevelse igennem med en du har været tæt med, og jeg kan godt forstå, at det gør ondt. 

Det er ikke alle mennesker, der er lige gode til at tage hensyn til andres følelser, og din veninde er måske en person, som er vant til at gå efter det, hun vil have uanset, hvordan det påvirker dem omkring hende. Det at du nu har været den her oplevelse igennem og har set hende fra sådan en ny side, så er det måske et tegn på, at hun ikke er en veninde som kan give dig det, du har brug for. Det er ikke altid, at de venner man har på ét tidspunkt i ens liv forstætter med at passe godt sammen med, hvem man er, og hvad man har brug for i en veninde. Og det at hun træffer disse valg, som gør dig ondt viser måske, at hun ikke er god for dig, og at det måske kun er fint at give slip på hende. 

Det kan være meget hårdt at gå den her periode igennem, netop fordi du føler dig forrådt af en, du var tæt med, og det er helt forståeligt. Ligesom hvis det er kærestesorger, man skal prøve at komme sig over, så er det at blive såret af en tæt ven en svær ting at overkomme. Det der måske kan hjælpe dig er at huske at lade dig selv være ked af det, lade dig selv være trist og måske også få grædt ud over det, så du bedre kan få bearbejdet den sorg, som dette brud med din veninde skaber. Mange gang er man nemlig nødt til at lade sig selv være trist og mærke hjertesorgerne før man kan få det godt igen. 

Når du så har ladet dig selv mærke de her triste følelser, så må du også huske på at sige til dig selv, at det nok skal gå alt sammen. Hvis hun ikke har kunne finde ud af at være en ordentlig veninde for dig, så er du nok bedre tjent uden hende og kan derefter komme videre og finde en anden, der bedre kan være en god veninde. 

Det kan også være, at det kunne hjælpe dig, hvis du fik fortalt din veninde, hvordan du føler, sådan så hun får at vide, at det hun gør har gjort dig ondt. Enten ved at sige det til hende ansigt til ansigt eller skrive det til hende. Dette ændrer ikke nødvendigvis situationen, men så får du i hvert fald afleveret de sårede eller vrede tanker og følelser, så du kan vide, at du har fået sagt fra overfor hende.

Måske kunne det også være en hjælp for dig, hvis du fortalte andre om, at du går denne hårde tid igennem. Måske en anden ven eller en søster/bror eller en af dine forældre. Så kan du måske få et godt råd af dem eller måske bare få deres støtte. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælp en smule, og jeg håber, at du fremover møder venner, der kan gøre dig lykkelig som du fortjener. Skriv endelig ind igen, hvis du føler for det. 

Med venlig hilsen, 

Marissa

2021-05-24T03:19:42 1
Markus

 Hej.

Hold da op. Det lyder godt nok ubehageligt. Ikke ligefrem en ideel måde at afslutte et venskab på.

Når man kommer ud for den slags oplevelser, tror jeg at grunden til at det efterfølgende er svært at komme videre er, at man ikke bare har mistet tilliden til den ene person, en veninde i dit tilfælde, men til andre mennesker generelt. Hvem kan jeg overhovedet stole på? Er alle mennesker bare onde? Det kan være den slags spørgsmål, man stiller sig selv. Det gør ondt, som du også selv skriver, at begynde at tvivle på det gode i andre mennesker. 

Og ja, hvordan kommer man videre? Jeg tror det handler om at lære at acceptere at livet er sådan at der er altid er en chance for at denne her slags ting sker. Selvom man gør alt for at afværge det, og selvom man på ingen måde fortjener det. Så kan man synes det hele er uretfærdigt eller umuligt. Men tænk på det på denne her måde; hvis du havde planlagt en dejlig dag ude med nogle venner og det begyndte at regne, hvad ville du så tænke? Du ville nok ikke på samme måde tænke at det var uretfærdigt. Nok mere bare at det var smadder ærgerligt. Og det handler selvfølgelig om at du ved at regnvejret ikke er "ondt". Men jeg tror faktisk man kan tænker over andre menneskers dårlige adfærd på samme måde. Selvom man har oplevet at mennesker kan misbruge éns tillid, behøver man ikke holde op med at tro på det bedste i mennesker. Ligesom med vejret; bare fordi det regner en dag, er det ikke fordi vejret grundlæggende er "regn". Ligesådan kan man sige; bare fordi du har været udsat for denne her ene oplevelse, uanset hvor ubehagelig den var, så er mennesker ikke grundlæggende "onde". Prøv at tænk på det som en enkel isoleret dårlig oplevelse. Lad være med at give den dårlige oplevelse lov til at bestemme hvordan du forholder dig til andre mennesker. Hvis du formår det, tror jeg sagtens du kan komme videre fra det her.

Håber det opklarede noget. Ellers skriver du bare igen.

mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

Jeg har været utro...

For et par måneder siden møder jeg en helt fantastisk fyr, imens jeg har en kæreste. Jeg har svæ...

højdeforskel

hej brevkassejeg har en lille udfordring her, jeg kan godt li den her fyr og han kan os godt li mig....

Jeg vil ikke være forelsket men på den anden side…

Jeg er forelsket i en dreng fra min klasse og jeg skriver med ham en gang i mellem og han taler ofte...

Forvirring

Jeg gik fra min kæreste som jeg har vil kalde (H) for ca 2 ugers tid siden, vi havde været sammen ...

Skal jeg opgive ham?

Vi var en del fra efterskolen der var til festival i weekenden. Jeg havde glædet mig meget for der ...

Er bange for at mit kæreste er andet valg

Hej brevkasse håber i kan hjælpe.Jeg er i en situation hvor jeg altid har haft en godt øje til en...

Kan kun tænke på ham

HejMin fyr er flyttet til København (jeg bor i Aarhus)Han har utroligt travlt med arbejde og famili...

Jeg har det svært med kærestes fortid - hvad gør jeg

Hej,Jeg har været sammen med min kæreste i 3,5 år nu, og jeg elsker hende utrolig højt og vi er ...

har drømt at være min kæreste utro

jeg har drømt at jeg var min kæreste utro. jeg synes det var mærkeligt for jeg elsker ham virkeli...

"først tak for en rigtig god side, I har hjulpet mig igennem mange ting bl.a. at stoppe en spiseforstyrrelse, så tusind tak for det"

- Anonym