Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6525 svar de sidste 13 år
2021-06-03T23:50:35: 2

Brevkassespørgsmål

er det et tegn

Indsendt af dreng16 år


mig og min ven ligger og sover  i pausen  og da vi sover begynder  jeg at kramme ham og ligge tæt på ham  jeg gør det hver gang jeg sover med ham i pausen  er det et tegn på at jeg er tiltrukket af min ven 
dreng
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2021-06-07T07:17:25 1
Markus

 Hej. 

Om det er et tegn, tror jeg ikke der er nogen der har svaret på. Og det tror jeg er helt ok, for der er et meget simplere spørgsmål vi kan prøve at besvare i stedet for; Hvad føler du for din ven? 

Ok. det er måske ikke et specielt simpelt spørgsmål. Nogle gange ved vi ikke hvorfor vi gør som vi gør. Og det er heller ikke altid, at der er en bestemt grund til det. Jeg tror vi er nødt til at se bort fra denne her ene episode, som du nævner. For der kan være tusindvis af grunde til at der skete det, der skete. Hvad føler du for din ven? Det er nøglespørgsmålet. Prøv at sæt dig ned. Træk vejret dybt. Luk øjnene. Sid, så det føles afslappet. Lad tankerne vandre ind til du begynder at kede dig lidt. Og prøv så at tænk på din ven. Bare hiv et billede af ham fra på nethinden. Tænk på ham og mærk efter, hvad du føler. Prøv at spørg dig selv: Hvis jeg var absolut nødt til at sætte ord på de følelser jeg har lige nu (mens du tænker på ham), hvad ville jeg så kalde dem? Er det spænding? Ligegladhed? Forelskelse? Noget fjerde? Det finder du først ud af, når du har lavet denne her lille øvelse. 

Det er vigtigt at du gør det, når du har god tid. Lad være med kun at sætte ti minutter af til det eller klemme det inde mellem to andre ting du skal. Du kunne fx gøre det inden sengetid - når du er afslappet, og når du kan være sikker på ikke at blive forstyrret. At sætte ord på sine følelser er svært, så lad være med at blive frustreret, hvis det ikke lykkes første gang.

Håber det hjalp. Hvis det jeg skrev ikke gav mening for dig overhovedet, så skriv endelig igen. Så finder vi ud af det. 

mvh Markus

2021-06-09T07:24:29 2
Lotte

Kære du

Tak for dit spørgsmål.

Det lyder til at være en god ven, du har dig og som du kan være tæt med på flere planer. Du kan selv bedst mærke hvilke følelser du evt. har for din ven. Jeg tænker ikke, at det behøver at betyde, at du er tiltrukket af ham. Det kan også sagtens være noget man gør sammen med en god ven, uden at det er andet end et godt venskab.

Hvis du kan mærke, at der dukker andre følelser op end venskabelige følelser, når du tænker på din ven eller ligger tæt op ad ham, så kan det godt være et tegn på, at du er tiltrukket af ham. Det kan være, at du bliver lidt varm i kinderne eller at din puls stiger lidt, hvis du har flere følelser i spil end venskabelige. Igen, så kan du selv bedst mærke hvilke følelser du har for din ven. Det er helt normalt at blive tiltrukket af andre mennesker uanset køn eller om det er et godt venskab eller ej. 

Samtidig er du også i en alder, hvor det er naturligt, at man undersøger sin seksualitet mere og derfor vil det også være naturligt, at der dukker flere tanker og spørgsmål op i ens hoved omkring dette emne. Dermed er det ikke sikkert, at du er tiltrukket af ham, men mere undersøger gennem tanker og følelser, hvem du egentlig bliver tiltrukket af og hvad du er til. 

Jeg håber, at det var en lille hjælp på din vej. Du er altid velkommen til at skrive herind igen.

Kærlige hilsner fra

Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

kan han stadig lide mig eller??

hej jeg er en pige på 13 år som HAVDE en kæreste men ikke mere. Han slog op med mig her for nylig...

Jeg har en kæreste men ved ikke om vi bare er det fordi han syndes det er sejt at have en

Jeg er 11 år og går i 6. Jeg har en kæreste og jeg kan godt lide ham, vi har været kærester 2 g...

Jalousi

HejJeg er en pige på 17 som har en kæreste og vi har været kærester i ca. 1 år. Jeg har virkeli...

Vild med en der har en kæreste

Hey er en pige på 13, jeg er ret vild med en dreng fra min klasse, tror han har en kæreste, men er...

hvordan skal jeg kysse ham

hej jeg er en pige på 13 år som går i 7. klasse. Jeg har en kæreste fra min klasse. jeg ved ikke...

Overtænker jeg for meget

Hej:)Lige for tiden er jeg single, men har næsten lige flået op med min kæreste. Mit problem er a...

Exkæreste

Hej Jeg er en pige på 25 år. Jeg har på det seneste haft min ekskæreste meget i tankerne. V...

Har lyst til at kysse

Hej jeg er en pige på 13 å og har brug for hjælp fordi at jeg her hen over sommerferien har haft ...

Hjælp!

Hej allesammen jeg er en pige i 5.kl og jeg har en dejlig kæreste. Vi lejede s p eller k (bare os t...

"Ps. I gør et fantastisk arbejde! Tak for det"

- Anonym