Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2021-08-24T22:05:32: 1

Brevkassespørgsmål

Har lyst til at kysse

Indsendt af pige13 år


Hej jeg er en pige på 13 å og har brug for hjælp fordi at jeg her hen over sommerferien har haft nogle meget mærkeligt tanker om at jeg vildt godt gad kysse nogen sådan rigtigt og dybt m n jeg har aldrig kysset nogen og jeg har heller ikke nogen gen så jeg ved jeg gerne vil kysse men der er en som jeg syntes er sød men fordi at vi lige har fået nye klasser så kender vi jo ikke hinanden men han ser bare mega sød ud og så er hans stemme så nuttede jeg tror at jeg har fået et crush. Men jeg har den vildeste lyst til at kysse ham og alle mulige andre jeg tænker ikke på andet end at jeg gerne vil kysse med nogen jeg begyndte at se alle mulige kærligheds programmer jeg tror snart jeg bliver sindssyg 
pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2021-09-01T01:09:42 1
Marissa

Hej,

Bare rolig, du er overhovedet ikke ved at blive sindssyg. Der er intet galt med dig, og det er helt naturligt, det du oplever. Det kan godt være, at det er underligt og måske endda nogle gange frustrerende, men det er alt sammen helt almindeligt.

Du er en ung pige som er ved at blive ældre, og derfor dukker der nu noget op, som du over tid skal til at vende dig til: hormoner. Det kan måske lyde som en træls biologi-bog, når man siger sådan noget, men det er den nemmeste måde at forklare det på. For nu, hvor du bliver teenager, så vågner der en masse hormoner op i dit system, som pludselig gør, at du får lyst til at gå op i ting som at kysse, romantik, kærester og på et tidspunkt nok også sex. Det er helt almindeligt, og du behøver ikke at være bange for det. Der er absolut intet galt med at få lyst til at kysse nogen, få et crush eller se masser af kærlighedsprogrammer. Der er en grund til at så ufattelig mange film, sange og bøger har beskæftiget sig så meget med kærlighed, forelskelse og crushes, og det er, fordi det er noget af det mest almindelige i verden at blive interesseret i. 

Det vigtigste i sådan nogle år, hvor du skal blive vant til noget nyt, det er at lytte til dig selv, ikke gøre noget du ikke er tilpas med og bare tage det stille og roligt. Nogle bliver interesseret i ting som at kysse og få kærester i en tidlig alder, mens andre først bliver det senere. Og nogle får deres første kys i en tidlig alder, mens andre venter, til de er ældre. Der er altså ikke noget, der er rigtigt eller forkert.

At få et crush er også bare et tegn på de hormoner, der er vågnet op, og det kan være, at du ligeså langsomt lærer den her dreng at kende og finder ud af, at du faktisk også kan lide hans personlighed. Og så kan det være, at du derfor en dag kunne tænke dig at fortælle ham, at du kan lide ham, for at se om han også kan lide dig. Men det behøver egentlig aldrig blive mere end et crush, hvis du synes. At have et crush og drømme om at kysse dem kan bare være en privat ting, som man synes er dejligt, og som man nyder eller snakker hemmeligt om med ens venner. Der er ingen regler for, hvad man bør gøre, når det kommer til kærlighed, forelskelse eller crushes, så længe man bare respekterer sine egne og andres grænser og følelser. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og ellers skal du endelig ikke tøve med at skrive ind igen :)

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

kan han stadig lide mig eller??

hej jeg er en pige på 13 år som HAVDE en kæreste men ikke mere. Han slog op med mig her for nylig...

Jeg har en kæreste men ved ikke om vi bare er det fordi han syndes det er sejt at have en

Jeg er 11 år og går i 6. Jeg har en kæreste og jeg kan godt lide ham, vi har været kærester 2 g...

Jalousi

HejJeg er en pige på 17 som har en kæreste og vi har været kærester i ca. 1 år. Jeg har virkeli...

Vild med en der har en kæreste

Hey er en pige på 13, jeg er ret vild med en dreng fra min klasse, tror han har en kæreste, men er...

hvordan skal jeg kysse ham

hej jeg er en pige på 13 år som går i 7. klasse. Jeg har en kæreste fra min klasse. jeg ved ikke...

Overtænker jeg for meget

Hej:)Lige for tiden er jeg single, men har næsten lige flået op med min kæreste. Mit problem er a...

Exkæreste

Hej Jeg er en pige på 25 år. Jeg har på det seneste haft min ekskæreste meget i tankerne. V...

Hjælp!

Hej allesammen jeg er en pige i 5.kl og jeg har en dejlig kæreste. Vi lejede s p eller k (bare os t...

Mig og min eks storebror?

Jeg er begyndt at have kontakt med min eks storebror. og jeg synes faktisk at han er ret sød, jeg v...

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym