Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2021-08-29T18:28:56: 1

Brevkassespørgsmål

Exkæreste

Indsendt af pige25 år


Hej 

Jeg er en pige på 25 år. Jeg har på det seneste haft min ekskæreste meget i tankerne. Vores forhold var på 3,5 år og det er ca. 2 år siden vi slog op. I løbet af de 2 år vi ikke var kærester, har vi sådan ses, skrevet og været sammen sexuelt. Det er somom vi ikke rigtig kan lade hinanden være når vi ses som ædru eller fulde. 

Problemer er dog bare at jeg har fået en kæreste, men når min ekskæreste dukker op så tager han alt opmærksomhed og så tænker jeg kun på ham. 

Jeg er så forvirret for min ekskæreste og jeg havde meget on-off forhold, som ikke er godt for begge af os. 

Når min ekskæreste tager kontakt til mig, så er jeg meget i tvivl om hvorfor han gør det. Fordi han savner mig eller fordi han er ensom? Det som gør mig ked af er også når han bringer minderne frem ved at snakke om dengang vi var sammen og alt de ting vi lavede sammen. 

Han har ikke fået et forhold siden vi gik fra hinanden men været meget rundt omkring. 

Jeg er så forvirret og kan ikke lade vær med at tænke på ham konstant også selvom jeg er sammen med min nuværende kæreste. 

Hvad skal jeg gør, hvad betyder det? Er min eks ovre mig eller savner han mig? Hvad skal jeg gøre med min nuværende kæreste? Jeg kan jo ikke være sammen med ham hvis mit hjerte tilhører en anden? 

Håber I kan give mig svar eller hjælpe mig. 


Med venlig hilsen

En pige i nød

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2021-09-12T11:31:00 1
Marissa

Kære pige i nød,

Det er meget forståeligt, at det kan være svært at give slip på mennesker, der har haft en vis betydning i ens liv, uanset om det er kærester eller venner. Hjertet er ikke altid med på, at ting bør  være sort og hvidt, at man var sammen men ikke er det længere, så derfor kan det være svært at komme videre med sit liv. 

Jeg tror især, at det er svært for dig at slippe ham, fordi I bliver ved med at være omkring hinanden. Mange gange så er den bedste måde at komme sig over en eks på, det er at skabe et rent brud, altså at man siger et afgørende farvel og så bevæger sig videre med sit liv og med andre gode ting. 

Det er ikke til at sige, om din eks bliver ved med at ville have kontakt til dig, fordi han specifikt savner dig, eller bare fordi han er ensom og savner noget velkendt. Det kan være begge af delene eller ingen af delene. Hvad der nok er vigtigere end hans grunde eller behov er, hvad dine grunde og behov er. Hvad vil du gerne have skal ske? Hvordan ønsker du inderst inde, at fremtiden skal se ud? 

Det, at du kan se og endda indrømme, at dit on-off forhold med din eks faktisk ikke er godt for dig, er dog måske et tegn på, at det ikke er meningen at det skal være jer to. Så det er måske en god ide at stole på den mavefornemmelse og øve dig på at få mere afstand fra din eks. Afstand og tid kan nemlig ses som det, der har den bedste effekt på at hjælpe dig med at komme sig over en tidligere kæreste og gøre dig klar på nye og bedre forhold i fremtiden. 

Hvis du kan mærke, at du ikke er færdig med din eks og nok heller ikke kan blive det lige foreløbig, så har du nok en god point i, at det ikke helt er godt for dig at være i med din nye kæreste. For det er måske ikke en god situation for nogen af jer at være i, heller ikke for dig, da du følelsesmæssigt ikke er helt i balance med dig selv. Det kan derfor være, at det fremover er bedre for dig at tage noget tid efter dine ekskærester, hvor du bare er single og bruger noget tid på at finde ud af, hvad du egentlig har brug for og søger i et parforhold. 

Derfor tænker jeg, at det bedste du kan gøre for dig selv er at grundigt overveje om den relation, du har til din ekskæreste bidrager med noget godt for dig eller om den egentlig skaber for mange følelsesmæssige problemer for dig. For hvis det sidste er tilfældet, så er det bedste råd jeg kan give dig, det er som sagt at skabe mere afstand fra din eks og finde en bedre måde at leve din hverdag på uden hans indflydelse. 

Det kan dog være svært at give slip på en gammel flamme, og derfor må du heller ikke være for hård ved dig selv. Det der er vigtigst er bare, at du prøver at have respekt for din nuværende kæreste i at tænke på, at du i hvertfald ikke ender med at være dem utro og især respekt for dig selv, og hvad du mest har brug for. Så tag dig noget tid, hvor du virkelig går ind og mærker efter, hvad du helst gerne vil, og hvad der ville være bedst for dig, og så læg en plan for, hvordan du eventuelt kan opnå det. 

Jeg håber mit svar giver mening, og at du med tiden finder en løsning, du kan være glad for. Skrive endelig ind igen, hvis du får lyst til det :)

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

kan han stadig lide mig eller??

hej jeg er en pige på 13 år som HAVDE en kæreste men ikke mere. Han slog op med mig her for nylig...

Jeg har en kæreste men ved ikke om vi bare er det fordi han syndes det er sejt at have en

Jeg er 11 år og går i 6. Jeg har en kæreste og jeg kan godt lide ham, vi har været kærester 2 g...

Jalousi

HejJeg er en pige på 17 som har en kæreste og vi har været kærester i ca. 1 år. Jeg har virkeli...

Vild med en der har en kæreste

Hey er en pige på 13, jeg er ret vild med en dreng fra min klasse, tror han har en kæreste, men er...

hvordan skal jeg kysse ham

hej jeg er en pige på 13 år som går i 7. klasse. Jeg har en kæreste fra min klasse. jeg ved ikke...

Overtænker jeg for meget

Hej:)Lige for tiden er jeg single, men har næsten lige flået op med min kæreste. Mit problem er a...

Har lyst til at kysse

Hej jeg er en pige på 13 å og har brug for hjælp fordi at jeg her hen over sommerferien har haft ...

Hjælp!

Hej allesammen jeg er en pige i 5.kl og jeg har en dejlig kæreste. Vi lejede s p eller k (bare os t...

Mig og min eks storebror?

Jeg er begyndt at have kontakt med min eks storebror. og jeg synes faktisk at han er ret sød, jeg v...

"Det er første gang jeg benytter denne hjemmeside, men har hørt en masse godt om den!"

- Anonym