Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6599 svar de sidste 13 år
2021-11-03T16:20:47: 1

Brevkassespørgsmål

Jeg ved ikke hvordan hun føler.

Indsendt af dreng19 år


Hej jeg er en dreng på 19, der går gymnasiet, jeg står med mit livs største problem.

Mig og pige var for lang tid siden, tæt på at have noget, men jeg var ikke hel klar på noget og ødelagde min chance med hende. Det tror jeg hun opfattede, som om hende gad jeg ikke have noget med.

For noget tid siden, gik det så op for mig hvilken mulighed jeg havde haft og det er gået op for mig, hvor meget jeg enlig er vild med hende og fortryder jeg ikke sagde ja. Jeg har slet ikke kunne få hende ud af mine tanker lige siden og det gik op for mig hvilket følelser jeg virkelig har for hende.

Jeg vil så utroligt gerne sige til hende, om hvilke følelser jeg har for hende. Men er bange for at møde modstand, da jeg er i tvivl om hun, er sur på mig, fordi det virkede som om jeg afviste hende og der med sårede hendes følelser.

Jeg vil meget gerne nå at sige hvad jeg føler for hende, inden vi går ud af gymnasiet.

Hvad gør jeg, hvordan skal håndtere det her og hvem skal jeg spøge til råds.

Tak på forhånd, for den forvirret unge. 

dreng
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2021-11-07T09:47:28 1
Marissa

Hej,

Det lyder som en træls situation, du er havnet i og jeg kan godt forstå din frustration. Men jeg tænker, at du absolut har en god måde at kunne håndtere det på. 

Kort og godt så er det bedste råd nok: vær ærlig overfor hende. Hvis du fortæller hende alt det, du lige har skrevet her (enten ansigt-til-ansigt eller skrive det til hende), så kan du i hvertfald sikre dig at hvordan end jeres forhold til hinanden ender, så skyldes det ikke, at du aldrig fik fortalt hende sandheden. Det er nemlig ofte meget hårdt at se tilbage på et tidspunkt i ens liv, hvor man ville ønske man havde været mere ærlig og bare sagt, hvad man tænkte eller følte. Og i det du skriver herinde, der er det jo tydeligt, at du ved hvad du føler. Så nu mangler du bare at kommunikere det til hende. 

Vær 100% ærlig og fortæl hende, at du virkelig fortryder den måde, du først håndterede situationen med hende på, og at du er meget ked af, at du nok sårede hendes følelser. Fortæl hende at du dengang ikke kunne finde ud af, hvad du følte, men at det nu er gået op for dig, at du er virkelig vild med hende og ikke kan få hende ud af dine tanker. Fortæl hende, at du selvfølgelig er bekymret for, hvordan hun vil komme til at reagere, men at du bare ikke kan acceptere tanken om at gå ud af gymnasiet og skilles uden at have forsøgt at fikse situationen. 

Sådanne problemer som du står med er nemlig bare ofte bedst at håndtere ved både at anerkende den anden persons følelser, altså at hun nok var blevet såret tidligere, og ved at lægge dine egne tanker og følelser helt ærlige og tydelig frem. Så er der nemlig ikke nogle misforståelser, og du bringer dig selv ned på et niveau, hvor du, selv med risiko for afvisning, både kan sætte dig i hendes sko og kan vise en sårbar side af dig selv ved at være hudløs ærlig. Vigtigst af alt så vil sådan en indrømmelse nemlig vise hende, hvor oprigtigt du fortryder at have såret hende og at du er dedikeret til at prøve at gøre op for det. Ved at gøre det på den måde, så øger du drastisk sandsynligheden for at klare dig godt igennem det, da de fleste mennesker i høj grad værdsætter den form for ærlighed og ydmyghed.

Dog, som du selv siger, frygter du risikoen for modstand. Det er selvfølgelig en mulighed, men det er en risiko, du er nødt til at være villig til at løbe. Og selv hvis du møder modstand, så kan du uanset hvad gå videre fra hændelsen og være stolt af, at du var ærlig, at du fik undskyldt og at du prøvede at fikse situationen så godt du kunne. Selv hvis resultatet ikke bliver 100% hvad du ønsker, så kan du kigge tilbage og vide at det i hvertfald ikke var en mulighed, som du fortryder blev spildt. 

Jeg håber mit svar kan være til en smule hjælp, og håber du finder en løsning på alt det her, som du bliver glad for :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

Mistet følelser?

Hej, jeg er en pige på 17 og jeg har en kæreste som jeg har været sammen med i 1,5 år og jeg har...

Snus??

Jeg har en kærste der tager snus og har gjort det lige fra jeg mødte ham første dag. Jeg får det...

Hvad har jeg gjort?

Hej brevkasseSå øhm ja, i går (den 18/12-21) var jeg sammen med nogen, den ene af dem var min ex ...

Er der ulovligt st være kærester med en på 13 år nå man selv er 16 år

Hej jeg ville høre og jeg må være kærester med en 13 år nå jeg er 16 år og hvad man må og hv...

I tvivl om forhold

HeyJeg er en pige på 17 år, og jeg har en kæreste. Vi har været sammen i rigtig lang tid og begy...

hvordan vender jeg mig til tanken.

hej ungzone. jeg er en pige på 13 år som for et stykke tid siden er blevet slået op med af min k...

Keep going or..??

Kære brevkasse, Jeg skriver til jer, da jeg står i en situation hvor jeg har behov for et per...

Jeg er 14 og hun er 13

Hej Ungzone! Jeg står i den situation at jeg er 14 (snart 15) og jeg har mødt en 13 årig pige der...

For genert til at snakke med ham i skolen :(

Hej, jeg er en pige som har haft en kæreste i en måned nu, det mega dejligt! Men…jeg er så...

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym