Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2021-12-19T17:26:18: 1

Brevkassespørgsmål

Hvad har jeg gjort?

Indsendt af pige14 år


Hej brevkasse

Så øhm ja, i går (den 18/12-21) var jeg sammen med nogen, den ene af dem var min ex kæreste!

Senere på aftenen da jeg snappede med min ex’s ven, spurgte jeg ham bare fordi jeg var nysgerrig om han kunne lide nogen, han svarede ja mig og jeg skrev ilm. Min ex kæreste skrev så over til min ex’s ven at jeg ik skulle skrive med hans ven og jeg var en kost osv.

Jeg blev så ved med at skrive med min ex’s ven fordi vi kedede os og det var hyggeligt, vi har skrevet og snappet den sidste uge uden none stop! 

Og idag (19/12-21) syntes min ex at jeg er grim, træls, kedelig og en kost fordi jeg er hans ex kæreste! Men han kunne ha’ sagt nej til at hære kærester og hvad skal jeg bruge det til! 

Men jeg kan stadig lide ham og ved ik hvad jeg skal gøre for han har blockeret mig på Snapchat og skriver til mig over hans vens snap! 

Plss hjælp!!

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2021-12-26T04:08:17 1
Marissa

Hej med dig,

Det kan ofte være svært at navigere i den slags forhold, hvor man er blevet glad for en person som også er venner med ens tidligere kæreste. 

Ofte er det ikke den bedste ide at blive romantisk involveret med en person, som er tæt med ens egen ekskæreste, da det netop kan føre til alt den her slags drama. Men i sidste ende er det jo op til en selv, om man føler, at man kan lide en person, f.eks. din ekskærestes ven, nok til, at det er dramaet værd. 

Der er ingen garanti for, at din ekskæreste får det bedre med, at du dater hans ven, og derfor kan du risikere, at han fortsætter med at være ubehagelig overfor dig. Men det er dog ikke ham, der skal have lov til at bestemme, hvem du skal eller ikke skal date, så hvis du virkelig godt kan lide hans ven, så er det kun dig, der skal bestemme om du vil fortsætte med at skrive med ham. 

Det er egentlig en bedømmelse af, om det man gerne vil have er konsekvenserne værd. En mulig konsekvens for dig kan være, at din ekskæreste fortsætter med at snakke grimt om dig eller gøre andre ting og en konsekvens for hans ven kan være, at det går ud over deres venskab. Men hvis I føler, at det er en risiko, I er villig til at løbe, så skal din ekskæreste absolut ikke have lov til at diktere, hvem du må date eller være romantisk involveret med.

Hvis din ekskæreste bliver ved med at være ubehagelig, så kan du prøve at sige fra overfor ham og netop minde ham om, at han ikke har ret til at bestemme over dig. Men derudover er en meget stærk strategi også bare at ignorere ham, så meget som du overhovedet kan. For ved at ignorere ham, så giver du ham netop ikke den opmærksomhed, han gerne vil have. 

Jeg håber, mit råd kan være til en smule hjælp, og at du finder ud af situationen med din ekskærestes ven :) 

Med venlig hilsen,

Marissa 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym