Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2021-12-22T00:58:07: 1

Brevkassespørgsmål

Snus??

Indsendt af pige16 år


Jeg har en kærste der tager snus og har gjort det lige fra jeg mødte ham første dag. Jeg får det tit dårligt og bliver svimmel og føler jeg skal kaste op i timer efter vi har kysset meget og han har snus i overlæben. Skader det mig og hvad sker der egentligt med det??
pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2021-12-22T10:51:27 1
Nicole

https://www.cancer.dk/forebyg/undga-roeg-og-rygning/fakta-om-rygning/nikotin/

Hej du.

Jeg har ikke nogen sundhedsfaglig baggrund og kender heller ikke så meget til tobak generelt, men jeg tænker, at det giver god mening, at du bliver dårlig af den store mængde nikotin, som findes i snus/nikotinposer. Det er ikke unormalt, at man bliver dårlig af nikotin, hvis man ikke er vant til det, da det jo faktisk er et giftstof fra tobaksplanten. Jeg ved ikke om det decideret er skadeligt for dig at kysse med din kæreste, når han har snus under overlæben, men jeg vil foreslå, at han kan tage den ud når I ses, så du ikke skal gå og være dårlig. Det kan du eventuelt tale med ham om?

Om ikke andet, så lægger jeg lige et link op i toppen til Kræftens Bekæmpelse, som meget fint beskriver hvad nikotin er, hvordan det påvirker kroppen osv.. :-)

- Nicole


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"Jeg vil lige i starten pointere at jeg elsker den måde i støtter og kommer med tip til unge med problemer."

- Anonym