Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2022-01-16T22:46:59: 2

Brevkassespørgsmål

Mistet følelser?

Indsendt af pige17 år


Hej, jeg er en pige på 17 og jeg har en kæreste som jeg har været sammen med i 1,5 år og jeg har altid følt han var manden i mit liv og han bare var perfekt for mig! 

Men her den sidste måned har jeg følt mig helt Tom når vi er sammen, jeg har ikke lyst til sex og ja jeg føler mig bare tom indeni. jeg ved ikke om det bare er en Fase eller om jeg har mistet nogle følelser overfor ham? 

Her forleden spurgte han også om jeg var glad i vores forhold og han sagde jeg virkede som om jeg ville noget andet end vores forhold..

Jeg ved virkeligt ikke hvad jeg skal gøre?!

Hilsen E

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2022-01-19T09:20:47 1
Marissa

Kære E,

Jeg kan godt forstå, at det må være frustrerende og forvirrende at opleve sådan en tomhed i forhold til dit forhold med din kæreste. 

Det kan godt være, at det er kun er noget, der er en fase, og at det så går væk igen, men det er desværre ikke noget, der kan siges med sikkerhed. Kun tiden kan vise det. 

Der kan dog være en forklaring på, hvorfor du nu er begyndt at opleve det, du beskriver som tomhed, og det er forbundet til, at du har været sammen med den samme person i så lang tid, som du har. Det er nemlig blevet vist i psykologiske undersøgelser, at det er meget normalt, at den meget intense forelskelse man ofte oplever i starten af et forhold (som også kendes som perioden hvor "kærlighed gør blind") i de fleste tilfælde stilner lidt af og bliver roligere, efter man har været med personen i omkring halvandet år. For efter den mængde tid har man nemlig lært den anden person virkelig godt at kende, og man er blevet meget vant til hinanden. Så derfor er det ikke sikkert, at du har mistet følelserne for ham, eller at det kun er en fase, men at det derimod kan være en ny udvikling i jeres forhold, hvor det nu er mere rolige romantiske følelser, der fylder mest.  

Hvis tomhedsfølelsen dog fortsætter, så kan du måske prøve at overveje om der er noget i dit forhold, som du føler du mangler, eller om der er noget bestemt i forhold til din kæreste, som du kan mærke, der gør dig ked af det eller frustreret. For hvis der er noget, som du ikke rigtig lader dig selv mærke eller tænke på, så kan det godt være en årsag til, at du mærker en tomhed / mangel på følelser. Og så kunne det måske også være en god ide at snakke med din kæreste om det, hvis du opdager, at der faktisk er et eller andet i jeres forhold, som går dig på. 

I sidste ende så kan det dog også være, at den bedste vej mest bare er at lytte til dit hjerte, selvom det lyder kliché. Det betyder selvfølgelig ikke, at du behøver gøre noget impulsivt uden at tænke over det, som du kan komme til at fortryde, men at du kan mærke efter om du stadig er glad sammen med din kæreste og stadig har de nødvendige romantiske følelser for ham. For selvom den intense forelskelse måske ikke er der længere (som jo ofte sker), så skal du jo helst stadig gerne føle dig glad i dit forhold med din kæreste.

Jeg håber mit svar giver mening og kan bruges til at hjælpe dig. Skriv endelig bare ind igen, hvis du får brug for det :) 

Med venlig hilsen,

Marissa


2022-01-19T10:09:42 1
Michelle

 Hej E 

Tak for dit spørgsmål :-) 

Hmmm, det er svært at sige om det er fordi du har mistede følelser for ham, men noget kunne godt lyde til, at du ikke helt er så glad i forholdet længere. 
Man kan ikke selv styre sine følelser og du/I er også i en alder hvor man udvikler sig meget og det er ikke unormalt, at man kan vokse fra hinanden. 

Jeg tænker at du skal finde ud af hvad du har lyst til, er det at blive i forholdet eller komme videre. Det kan være svært at finde ud af og det kræver noget reflektering. Du kunne prøve at sætte dig ned og forestille dig din fremtid, om måske bare 2-3 år, hvad drømmer du om og ser du din kæreste som en del af den drøm? 
Du kan også tænke lidt over hvad der foregår i dit liv lige nu, i forhold til om det kan havde indflydelse på hvordan du har det. Er det kun når du er sammen med ham, at du føler dig tom, eller er det også på andre tidspunkter? For så kunne det være noget helt andet der foregår. 

Så i bund og grund er mit bedste råd nok, at sætte dig ned og tænke det hele godt igennem og mærke efter hvad dit hjerte siger dig. 

Jeg ønsker dig alt held og lykke og du er altid velkommen til, at skrive her ind igen.

De bedste hilsner 

Michelle :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"..tusinde tak for at I har lavet sådan en fin og dejlig hjemmeside! Den er super god og svarene er altid ærlige."

- Anonym