Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-04-24T18:57:52: 2

Brevkassespørgsmål

Tænker på hans fortid

Indsendt af pige18 år


Hej Brevkasse.

Jeg har lige rundet 4 måneder med min kæreste. Jeg elsker ham over alt på jorden og jeg ved han elsker mig mindst lige så meget. Der er dog ét problem: hans fortid.

Jeg kan virkelig ikke forstå mine egne tanker, men op til flere gange på en dag popper hans ekskæreste og deres fortid op i mit hovede. Det er ting som at møde hans familiemedlemmer, når han siger han elsker mig eller når vi laver ting som at tage i biografen. Alle disse minder mig virkelig ofte om, at hun har gjort det hele med ham før mig. Han er min første kæreste så måske er det fordi jeg ikke kan se hvordan jeg kunne elske en anden end ham, men alligevel tænker jeg hele tiden på det. 

Jeg har derfor mega mange svingende humørsvingninger fordi jeg er glad det ene øjeblik og i tårer det andet øjeblik. Han ved det hele og vi snakker tit om det (hvilket jeg virkelig er glad for), men jeg føler ikke at nogen af os rigtigt kan gøre noget - udover at få banket de tanker ud af hovedet på mig…

Han har slettet hele sin kamerarulle og virkelig bekræftet mig i at han ikke tænker over deres fortid sammen, så derfor forstår jeg virkelig ikke hvorfor jeg ikke bare kan slappe af og lade os elske hinanden 100% uden sådan nogle mavepustere der får mig til at bryde sammen. 

Det er ikke fordi jeg er bange for at han tænker på deres fortid eller at han måske kunne tage hende tilbage - overhovedet. Jeg er overhovedet ikke bange for at han tænker på andre piger. Jeg er heller ikke bange for at det her ødelægger fores forhold, for det siger han det ikke gør, men det er jeg nu alligevel virkelig bange for det i sidste ende gør - hvad hvis jeg ikke engang selv kan holde til det?

Jeg får bare (rigtig) ofte følelsen af at være “anden omgang” eller “nummer 2” hvis man kan sige det. Jeg føler at han har elsket hende præcist lige så meget som han elsker mig og alle de dejlige ting vi laver sammen, har de allerede gjort. Jeg har fx. op til flere gange ved uheld blevet kaldt eksens navn af familiemedlemmer, set billeder og videoer af de to smask forelsket ligesom vi er nu… Det er bare ting der får tankerne helt op i det røde felt og virkelig kan få mig til at bryde sammen.

Hvorfor kan jeg ikke slippe hans fortid og hvad skal jeg gøre?

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2022-04-26T10:13:47 1
Zickan

 Kære unge kvinde 

Tak for dit brev, jeg synes virkelig det er sejt, hvordan du sætter ord på dine tanker. 

Allerførst vil jeg sige, at jeg godt kan forstå, at det ikke er specielt rart at tænke over din kærestes tidligere relation med en anden pige. Jeg kan dog på samme tid godt forstå, hvorfor det kan være svært at lade være at tænke de tanker - det er naturligt, når vi elsker nogen meget højt. Det gør det selvfølgelig ikke lettere, hvis du skal opleve at blive kaldt et andet navn end dit eget. Det lyder som om, at din kæreste også godt kan forstå dig. 

Derudover har jeg to overo-ordnede ting, som jeg kommer til at tænke på, når jeg læser dit brev, og som jeg håber kan hjælpe dig. 

Jeg går ud fra, at din kæreste er ca. lige så gammel som dig. Hvis man er 18 år, er det ikke unaturligt ikke at have haft en kæreste før, og det er heller ikke unaturligt at have haft en kæreste allerede. Både du og din kæreste er altså helt naturlige steder hvad dette angår. Du skriver, at fordi du ikke tidligere har prøvet at have en anden kæreste, så bliver du måske af den grund lidt usikker på, hvordan du skal håndtere det. 

Man kan godt komme til at tænke over mange ting, når man for første gang er kommet i et forhold, men ikke alle tingene er så hensigtsmæssige at gruble over. 

På den anden side, så kan det at have oplevet et forhold give en vis erfaring, som kan være god at have, når man er sammen med et menneske, man gerne vil passe på, prioritere og være sammen med længe. 

Jeg tænker på, at det faktisk kan være en styrke, at din kæreste har oplevet at være i et forhold tidligere - han ved, at et forhold kræver, at man prioriterer, værdsætter og tager hensyn til en anden. På samme tid har I kun været sammen i 4 måneder, og du er en den eneste af dig, der findes, så forholdet til dig er selvfølgelig unikt for ham. Du skriver også, at din kæreste forstår dine tanker. Jeg tror faktisk, at det er meget godt, at I ikke begge er helt nye i "parforholds-verdenen" og derved begge kunne føle jer usikre omkring nogle ting - men at I kommer med hver jeres baggrund og kan støtte hinanden, hvor I hver især behøver det. 

Det sidste, jeg vil komme lidt ind på, har jeg faktisk allerede nævnt: du er dig - en pige, der kun findes én af i hele verden, og lige meget hvad, så er intet af det, du er for din kæreste, magen til det, han tidligere har haft. Selvom han har haft en kæreste før dig, så vil det tidligere forhold ikke være noget, der skal have indflydelse på hans fremtid, for hans fremtid kommer forhåbentlig til at være sammen med dig. 

Jeg håber, at det er okay, at jeg her - til allersidst - kommer med et råd til dig. Hver gang du opdager, at en tanke om hans ekskæreste flyver forbi dit hoved, så forsøg bevidst at lade den flyve forbi. Den fortjener ikke at få lov til at slå rod, for en tanke om hans ekskæreste er hverken hensigtsmæssig for dig eller for forholdet til din kæreste. Måske du i stedet kan rette fokus mod det, du kan gøre for din kæreste eller tænke på, hvor heldig han er at have fundet dig, der elsker ham så meget. Hvis et forhold mere kommer til at handle om, hvad man kan give af kærlighed til den anden, end hvad man selv har af usikkerheder, så tror jeg, at man er godt rustet til at være i et sundt og stærkt forhold. Tanker sætter sig kun fast, hvis vi giver dem opmærksomhed. Nogle tanker er svære ikke at vende en gang eller to i hovedet, og det er også helt okay, men hvis vi er bevidste om dette, så kan vi faktisk få mere kontrol over vores tanker (og følelser), end vi lige tror. 

Mange solskinshilsner

Zickan

2022-04-27T05:33:18 1
Sofie

 Kære du.

For det første vil jeg sige at det er skønt at høre at i har det så godt sammen, og at han er så forstående. Godt at i har fundet hinanden!

Det er et svært dilemma du står i. Som du ved og også beskriver vil man jo bare gerne have de tanker ud af hovedet, men det er ikke noget man bare kan gøre. De sidder der for en grund. Oftest kommer de af usikkerhed, og det er helt normalt! Jeg kender selv den følelse. Da jeg fandt min kæreste tænkte jeg præcis det samme som du gør nu. Jeg fandt ud af efter et stykke tid, at det er spild af tid at bruge energi på. Han er sammen med dig for en grund, og det skal nok synke ind hos dig, det er jeg sikker på, men det kan godt tage tid.

Vi møder en masse mennesker igennem vores liv, vi bliver forelskede, og det kan vi ikke styre. Ja han har været sammen med en før dig, men de gik fra hinanden af en grund, og nu har han dig, og som han også siger, så elsker han dig. 

Du skal nok komme dertil hvor tankerne ikke fylder, det er jeg sikker på, men det kan tage noget tid. Jeg tror helt klart at det ville hjælpe hvis du ikke bliver vred eller irriteret på dig selv over at du tænker de tanker, men i stedet for accepter at de er der, for det er helt okay. Det er sådan du har det lige nu, og det skal nok ændre sig med tiden.

Nyd din kæreste og al den tid i bruger sammen :)

- Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"først tak for en rigtig god side, I har hjulpet mig igennem mange ting bl.a. at stoppe en spiseforstyrrelse, så tusind tak for det"

- Anonym