Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-05-19T19:30:52: 2

Brevkassespørgsmål

Hende eller fyrene

Indsendt af pige20 år


Hej 

Jeg har altid vidst, at jeg var til fyre, men jeg har aldrig nogensinde været sammen med en fyr før. Siden jeg startede på gymnasiet for 3 år siden, har jeg fået følelser for en pige. Vi har næsten lige begge indrømmet vores følelser overfor hinanden. Problemet er, at jeg er meget forvirret over, hvad jeg vil nu. Jeg føler ikke, at jeg er til piger, men jeg er ikke i tvivl om, at jeg er til hende. Men hvis jeg bliver kærester med hende, er jeg bange for, at jeg føler, at jeg mangler at opleve noget med fyre, da jeg jo ved, at jeg er til dette køn. Derudover, så har hun været sammen med fyre før i tiden, så det resulterer i en jalousi og også følelse af mangel på oplevelse. På den anden side er jeg bare mega vild med hende, og har ikke lyst til, hun skal være sammen med andre. Hvad skal jeg gøre? Skal jeg stoppe det, og prøve det af med fyre inden? 

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2022-05-21T12:05:52 1
Sofie

 Kære du.

Seksualitet er så svært at finde ud af og blive klog på.

Jeg har dog en teori om at alle kan blive forelsket eller tiltrukket af deres eget køn. Så selvom du måske har tænkt hele dit liv at du er til fyre, er det ikke underligt at du bliver tiltrukket af en fyr. På den måde kan man sige at du kan være til begge køn, og det er jo også helt okay, for vi er dem vi er.

Hvis du er rigtig vild med denne her pige, så synes jeg helt klart at du skal gå efter det! Man kan altid blive usikker, i tvivl og sige "hvad nu hvis", og være bange for at gå glip af drenge hvis du vælger hende, men hvis du giver slip på hende, giver du måske slip på noget der kunne blive rigtig godt! Du skal ikke være bange! Livet handler om at tage chancer, og gå efter det der måske kan virke skræmmende.

Det er ikke altid ting lykkedes, men jeg tror du vil være ærgerlig hvis du giver slip på hende ;)

2022-05-22T02:00:24 1
Marissa

Hej!

Det er helt naturligt, at man kan opleve en del forvirring, når man opdager, at ens seksualitet måske ikke er, som man altid har troet, den var. Og der er også mange, der oplever, at det er ekstra svært, hvis man opdager, at man måske er til begge køn, fordi man så føler, at man bliver trukket i flere retninger. 

Overordnet set så er det er intet galt i noget af det, du føler og oplever. Selvom du ved med sikkerhed, at du er tiltrukket af fyrer, så er der intet i vejen med, at du ikke har været sammen med en fyr. Og på den anden side, så er der heller intet galt med, at du ikke generelt har følt dig tiltrukket af piger, men at du kan mærke, at du er tiltrukket af hende

Oftest når man oplever at være tiltrukket af mere end bare ét køn (uanset om man har været sammen med nogen eller ej), så kategoriserer man det ofte som biseksualitet eller panseksualitet. Det er noget, du også selv kan gå ind og læse lidt om på internettet, hvis du får lyst. Men uanset om du så f.eks. finder ud af, at du måske hører til i den biseksuelle kategori, hvor man er tiltrukket af både fyrer og piger, så betyder det ikke, at du lige pludselig skal/bør opleve at være 50% tiltrukket af fyre og 50% af piger. Det kan sagtens være, at man hele sit liv kun har været tiltrukket af én pige og ellers, så har det kun været fyre. Og igen er det uanset om man egentligt har været sammen med nogen eller ej - man behøver nemlig ikke at have lavet noget romantisk eller seksuelt med nogen som helst for at finde ud af, hvad/hvem man er tiltrukket af. 

I forhold til din specifikke situation med hende pigen, så kunne det måske være en god ide at finde ud af med dig selv, hvad du mest gerne vil. For det er jo egentlig en beslutning om, hvad du mest ønsker, og hvad du er villig til at opgive for at få det. Ønsker du mest at være sammen med hende og er villig til at opgive at lave noget med andre, i den tid du er sammen med hende? Eller ønsker du mest at have åbne muligheder for at lave noget sammen med andre og er villig til at opgive hende?

Ud fra mit personlige perspektiv virker det dog som om, at du er rigtig glad for hende pigen, og det kan være, at du vil komme til at fortryde at opgive en, som du ved du ved, at du kan lide, for at du måske kan finde nogle fyrer, du vil være sammen med. Der er jo heller ingen, der siger, at hvis du vælger at være sammen med hende, så er det et valg, der varer resten af dit liv. Men hvis du kan mærke, at du nu og her er virkelig glad for hende, så kan det være, at det er det, du skal prøve kræfter med på nuværende tidspunkt og se, hvad det fører til. 

I sidste ende er det dig selv der, som sagt, skal mærke efter, hvad du mest ønsker. Og hvis du vælger at vil prøve at være sammen med hende pigen, så kan du jo snakke med hende om de ting, du går og tænker og føler. Du kan prøve at fortælle hende, at du har visse tanker ift. disse nye opdagelser om din seksualitet. Måske har hun endda nogle gode råd eller indsigter, da hun har været noget af det samme igennem, da hun skulle finde ud af sin egen seksualitet. 

Jeg håber, at mit svar ikke er for langt eller kringlet, og at det kan være til en smule hjælp. Skriv gerne ind igen, hvis du får lyst til det :)

Med venlig hilsen, 

Marissa


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym