Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-05-21T19:00:27: 2

Brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre?

Indsendt af pige17 år


Hej brevkasse. Min kæreste har lige slået op, og hun siger hun er kommet videre, men der går jo flere måneder før man kommer videre efter et breakup. Problemet er at hun har ændret sig fuldstændig efter hun slog op. Jeg har aldrig set den side af hende før. Hun går i byen hver dag og drikker sig stiv, og hun boller til højre og venstre, og hun ændre ting ved sig selv. Hver gang vi skrev sammen efterfølgende, så har hun bare været iskold og spillet hård og tror hun ved hvor hun har mig. Men jeg har stadig nogle billeder af os på min insta og fb, og hun følger stadig mine veninder. Men hun har ik bedt mig om at fjerne dem, selvom hun har fjernet billederne af os sammen. Nogle gange så sender hun hjerter over beskeder, men næste dag, så fjerner hun beskederne. Jeg ved ik hvad jeg skal gøre, er bange for hun ik har det godt, eller om hun bare ik kan finde ud af sig selv

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2022-05-25T01:15:38 1
Marissa

Hej,

Jeg er ked af at høre, at du går igennem et brud med en kæreste for tiden. Det må være hårdt. 

Det kan ofte være svært at give slip på nogen, som man har været meget tæt med, især hvis det er dem, der har truffet beslutningen om at stoppe forholdet. Det kan ofte føles som om, at man ikke er helt færdig med personen, fordi man aldrig rigtig fik det 100% afsluttet fra sin side. Og netop fordi du har haft, og måske stadig har følelser, for hende, så kan det være meget nemt at forsætte med at blive trukket ind i deres liv og være bekymret for dem. Derfor er det bedste råd jeg kan give dig nok at mærke godt efter, hvad der er det rigtige at gøre for dig selv fremadrettet. Tænk kun på, hvad du har brug for. 

Det er ikke tit, at to personer kan være venner, efter de har slået op, men for nogle få lykkes det. Hvis du føler, at du ikke længere har følelser i klemme eller bliver negativt påvirket af, at hun er sammen med andre, så kan du forsøge at tilbyde din hjælp, som en ven. Men du skal absolut stadig huske at sætte dine egne grænser og sige fra, hvis hun ikke behandler dig ordentligt. 

MEN som sagt er der ikke mange, der kan være venner med deres eks kærester. Og ofte er det bare, fordi der er sket for meget, og der er for mange følelser på spil, når man har været intimt involveret med hinanden. Derfor er det oftest bedst at få afstand mellem sig selv og sin eks, for ellers kan det forhindre en i at komme videre med sit liv. Og det lyder til, at det kan blive meget svært for dig at komme dig over din eks og de (formodentlig) sårede følelser, der var involveret i jeres brud, hvis du fortsat ofte har kontakt med hende. 

Netop fordi du også beskriver, at hun opfører sig kold og hård overfor dig, så er det måske bedst for dig og din velvære, at du ikke bliver ved med at være indblandet i hendes liv. Også selvom hun måske virker til at gøre ting, som er anderledes, end hun gjorde før, og som måske ikke er så gode for hende. Husk på at hun ikke er dit ansvar og at hun er gammel nok til at træffe sine egne beslutninger og lave sine egne fejl. For det er vigtigt, at du prioriterer din egen velvære først. 

Så selvom det er måske ikke det råd, du mest ønsker at høre, så kan det være, at den bedste løsning for dig kan være at tage mere afstand fra hende, medmindre hun begynder at behandle dig bedre.

I sidste ende er det selvfølgelig dit eget valg, da du også bedst selv kender alle detaljerne i situationen. Men uanset hvad, så bare husk på at du skal vælge dig selv og dine behov først. Og selvom du gerne vil hjælpe nogen, som du måske stadig holder af, så fortjener du stadig at blive behandlet ordentligt. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig lidt på vej, og at du finder den løsning, der passer bedst for dig. Tøv endelig ikke med at skrive ind igen, hvis du får lyst til det :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

2022-05-28T01:56:04 1
Sofie

 Kære du.

Et knust hjerte er utroligt hårdt. Det lyder som om du stadig rigtig godt kan lide hende, og det gør super ondt på dig det hun gør.

Som det første vil jeg dog sige at man ikke rigtig kan gøre noget ved hendes opførsel hvis det er det hun selv vil. Måske er det den måde hun prøver at finde ud af sig selv på. Det kan også sagtens være at hun ikke har det godt, men det skal hun selv indse, før hun kan få hjælp til det.

Det er måske bare en periode hun går igennem.

Samtidig tror jeg heller ikke det er sundt for dig at se hvad hun laver, og skrive med hende hvis hun som du skriver "tror hun ved hvor hun har dig". Det hjælper i hvertfald ikke dig til at komme videre, og hun skal selvfølgelig behandle dig ordenligt, og ikke bare bruge dig når hun lige har lyst til det. 

Så måske i lige skulle holde en pause fra hinanden? I kan jo sagtens blive venner en dag, men i mens du går igennem det her, og hun laver noget du ikke synes der er rart at se på, er det måske bedst ikke at holde kontakten.

- Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd"

- Anonym