Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-06-06T13:40:01: 2

Brevkassespørgsmål

mor er racist

Indsendt af pige16 år


Hej Brevkasse.

Jeg håber i kan hjælpe mig.

Jeg er kæreste med en sød fyr fra Afrika, han er 19 år.

Jeg bor sammen med min mor. Jeg er enebarn.

Fornylig havde jeg min søde kæreste med hjem, det var ikke nogen god oplevelse. Min mor sagde direkte at negere ikke var velkomne i hendes hus.

Hun har nu forbudt mig at være sammen med ham, jeg skal finde en dansk kæreste siger hun.

Jeg har været sammen med ham i smug siden.

Jeg er forelsket i ham og vil være sammen med ham.

Hjælp mig, hvad skal jeg gøre, jeg er meget ked af det, jeg er meget forelsket i ham.

Håber i vil hjælpe mig.

Knus fra K.

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2022-06-11T12:09:52 1
Signe

Kæreste du.

Først og fremmest; tillykke og hvor er det skønt, at du er blevet forelsket! Det er en fantastisk følelse, og det skal INGEN have lov at tage fra dig. Det er tydeligt, at det er din mor, der tager fejl i den her situation, og det er utroligt fordomsfuldt og netop racistisk – som du selv fremhæver – at din mor har påtaget sig den holdning; især uden at have lært din kæreste at kende.

Du bliver nødt til at tage en snak med din mor omkring dette, da det er helt forrykt, at hun har sådan en holdning til din kæreste, da hun burde støtte dig i dine beslutninger samt stole på din dømmekraft. Du må fortælle, hvor glad du er for ham, og hvor god og fornuftig han er. Men i stedet for at sætte dig selv i forsvarsposition og møde hende i en vred tone, må du møde hende i hendes forestilling og tale derudfra. Sådan foregår de bedste samtaler bedst muligt – hvor man møder hinanden i øjenhøjde. Dette kræver klart, at du er ”the bigger person”, hvilket ikke burde være nødvendigt, når hun er din mor, men sådan kan det desværre være nødt til at være.

Hvis hun stadig er uforstående over for det og ikke møder dig på samme måde, synes jeg, at du skal gøre op med dig selv, hvorvidt du vil fortælle din mor, at du stadig kommer til at se ham, eller om du vil fortsætte med at se ham i smug. Jeg synes i hvert fald på ingen måde, at du skal stoppe jeres forhold, så længe det er sundt og godt, blot fordi din mor ikke ønsker, at du skal være kærester med en anden end en dansk kæreste.

Jeg håber, at du kunne bruge svaret til noget. Du er altid velkommen til at skrive herind, hvis du har flere spørgsmål.

De kæreste hilsener

Signe  

2022-06-15T07:49:12 2
Marissa

Kære K,

Det må være en meget svær situation for dig at stå i, og jeg er ked af at høre, at det var sådan en ubehagelig oplevelse at have din kæreste med hjem. 

Det der afgør om man vil være sammen med nogen bør aldrig være ting, som ikke egentlig siger noget om, hvem de er som person, f.eks. hudfarve, nationalitet, status, penge eller hvem deres familie er. Når din mor udtrykker sine racistiske holdninger på den måde, så er der ligeså lidt logik i det, som hvis hun forbød dig at date ham, fordi han har brune øjne. 

Det der betyder noget er ikke, hvilken hudfarve han har, eller hvor han kommer fra. Det der altid er meget vigtigere er om han behandler dig godt, om han respekterer dig, lytter til dig og tager dig alvorligt, når du siger din mening og om han er kærlig og tager hensyn til dig som person.

Jeg kan godt forstå, at du ikke ønsker at følge din mors råd om at holde dig fra ham, når den eneste grund hun giver er, at han har en anden hudfarve. Nogle gange kan negative reaktioner fra ens forældre ift. en kæreste godt være gode nok, fordi de f.eks. ønsker at beskytte deres barn. Men så bør det være fordi kæresten behandler dig dårligt og IKKE fordi han ikke er hvid/dansk. 

I sidste ende er du nødt til selv at beslutte, hvad du vil gøre, da du kender situationens detaljer bedst. For hvis din mor finder ud af, at du stadig ses med ham, og hun bliver for ubehagelig overfor dig, så kan det være, at du er nødt til at slå op med ham for at beskytte dig selv fra din mors vrede. Men hvis du derimod kan mærke, at det er det værd at være sammen med ham, så er det også meget forståeligt. Man kan ikke kun leve sit liv efter, hvad andre synes man bør gøre. Og din mors racistiske holdninger bør ikke stoppe dig fra at være lykkelig. 

Så længe han gør dig glad og behandler dig godt, så skal du lytte til, hvad du selv mest ønsker. 

Jeg håber, mit svar giver mening og kan hjælpe dig. Hvis det ikke lige var det svar du ledte efter, eller hvis du bare får lyst til det, så skriv gerne ind igen :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym