Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4143 spørgsmål og givet 6762 svar de sidste 14 år
2022-07-19T21:55:26: 1

Brevkassespørgsmål

Jeg keder mig..

Indsendt af pige14 år


Hej

Jeg står i et lille dillemma: Jeg har fået min første kæreste. Han er meget sød og sådan. Men han keder mig. Meget. Vi har været kærester i omkring 2/3 uger. Har overvejet at slå op med ham, men det virker også lidt mærkeligt allerede ar gøre det. Kan bare ikke magte ham mere, hvis det giver mening. Hvad gør jeg?

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2022-07-24T10:56:45 1
Marissa

Hej med dig,

Det er sjældent, at man kan forudse, hvordan et forhold vil gå, når man først lige har startet det. Derfor er der aldrig et "rigtigt" eller "forkert" tidspunkt i forløbet at slå op med en person. For man kan ikke vide fra starten, hvor lang tid det kommer til at holde. Man lærer jo netop hinanden mere og mere at kende, når man er kærester og nogle gange finder man netop ud af derigennem, at man ikke rigtig passer så godt sammen alligevel. 

Hvis du ikke kan mærke, at der er nogen gnist mellem jer, så er der intet galt i at slå op med ham. Du skal på ingen måde føle, at du skylder en kæreste at blive sammen med dem, eller at du bør holde ud længere, fordi det er "for hurtigt", at du slår op. Det bedste du kan gøre er at lyttet til dig selv og dine følelser, og hvis noget ikke føles rart for dig, så skal du ikke tvinge dig selv til at blive i det. Man bør jo ikke have en kæreste, bare for at have en kæreste. Man skal gerne være kærester med en person, fordi man er glad for dem og føler en romantiske gnist.

Derfor kan du sagtens slå op med ham og forklare det med, at der bare ikke er den kemi eller gnist mellem jer, som du havde troet, der kunne være. Der er ikke noget krav om at et kærestebrud skal retfærdiggøres med, at han f.eks. har gjort noget slemt eller ikke har behandlet dig ordentlig. Hvis bare man ikke helt føler den gnist eller kemi, man har håbet på, så er det en helt acceptabel grund til at slå op med nogen. 

Man skal aldrig blive i et forhold, hvis det ikke kan give det, som man ønsker eller har brug for. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig lidt på vej. Ellers er du mere end velkommen til at skrive ind igen :)

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym