Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4269 spørgsmål og givet 6868 svar de sidste 14 år
2022-09-03T16:23:55: 1

Brevkassespørgsmål

Diskutere

Indsendt af pige18 år


Hej

Mig og min kæreste diskutere tit over Snapchat. Her den seneste uge har vi diskuteret rigtig meget og jeg har spurgt ham flere gange om han har tid til at vi kan være sammen så vi kan få snakket. Men hans undskyldning den ene gang var at han sku være sammen med hans ven og en anden dag var hans undskyldning at han ikke kunne kører bil fordi han havde været til fest og derfor Ik nu kører bil dagen efter (fair nok), Så skrev jeg at jeg bare ku komme hjem til ham men så skriver han så at han synes bare vi skal vente til en anden dag. Jeg skrev at det sys jeg slet Ik var fair overfor mig og at han burde priotere vores forhold så det kan fungere. Er jeg for meget her? 

Det er mig hver gang der er problemer som spørger om vi Ik lige skal være sammen så vi kan få snakket ud. Men han skriver så tit, jeg skal være sammen med mine venner eller at han Ik lige ved om vi skal være sammen. Jeg er snart ved at få nok af at han prioterer alt andet end vores forhold. 

Jeg ved snart ikke længere hvad jeg skal skrive til ham, han virker så lige glad med vores forhold, og han har travlt med så meget andet end at tage tid til at være sammen med mig så vi kan snakke om problemerne.

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2022-09-18T06:59:24 2
Marissa

Hej med dig,

Det er helt forståeligt, at du finder det frustrerende, når du igen og igen oplever sådan en form for afvisning fra din kæreste. Og det er ligeså forståeligt, at du er utilfreds med at have disse uløste problemer mellem jer, som I ikke kan få snakket om.

Alle parforhold er forskellige, og du kender selvfølglig bedst selv detaljerne i dit eget forhold med din kæreste. Det bedste du kan gøre, uanset hvilket forhold du er i, er dog at huske dig selv på, at dine følelser altid er gyldige. Du kan ikke være "for meget". Der er ikke noget galt med de følelser, man får, det er, hvordan man vælger at reagere på dem, der betyder noget. Med udgangspunkt i dine følelser af frustration og afvisning (hvis jeg forstå din beskrivelse rigtigt), så er det jo meget forståeligt, at det fylder i jeres forhold. Derfor er det også kun rigtigt godt, at du forsøger at få problematikkerne mellem jer løst ved at tale med dine kæreste. Det er altid bedre at få snakket om den slags end bare at gå med det for sig selv. 

Det, at din kæreste ikke udviser samme ønske om at snakke om tingene kan skyldes forskellige årsager f.eks. at han ikke oplever jeres uløste problemer som ligeså bebyrdende, som du gør, eller at han ikke tør have snakken ansigt til ansigt, fordi han er konfliktsky. Dette kan man måske godt forstå, men det ændrer dog ikke på, at I er nødt til at være to om at få arbejdet på jeres problemer. 

En god ide kunne måske være at få fortalt ham, at disse uløste problemer mellem jer fylder meget for dig, og at du har brug for at få snakket om dem med ham, og at hans modvilje mod at have sådan en snak både er frustrerende og sårende for dig. Ved at få tydeligt kommunikeret til ham, at du altså er ubehagelig tilpas med den måde tingene kører mellem jer, så kan du forhåbentlig få skabt en bedre forståelse hos ham. Hvis han så er moden og hensynsfuld nok, så vil han lytte til dig og gøre sit bedste for at tage det, du siger, alvorligt.

Du nævner derudover, at du og din kæreste diskuterer tit over snapchat. Det får mig lidt til at tænke på, hvor meget selve disse diskussioner også fylder I jeres forhold. Hvad handler disse gentagne diskussioner om, og hvorfor opstår de mon så ofte? Er det nogle af de samme ting, I kommer til at diskutere om? Er det nogle dybe personlige emner eller noget lidt mere overfladisk, det handler om? Hvordan får disse diskussioner dig til at føle? Og hvordan kan du muligvis bedst få fortalt ham om, hvad du føler?

Disse spørgsmål skal du selvfølgelig kun overveje, hvis du har lyst, men det kunne måske hjælpe dig med at finde ud af, hvad du egentlig har brug for fra ham, og hvornår du måske føler, at han ikke helt respekterer eller tager nok hensyn til de behov, du har. Et parforhold skal jo gerne være et samarbejde, og når det kan være en lidt svær periode, så skal man gerne begge være motiveret for at prøve at gøre det bedre. Ellers ender det med, at det kun er den ene person, som er ordentligt investeret i og er villig til at arbejde på forholdet. Og det er jo ikke helt fair. 

Så hvis dit største behov er, at I oftere får snakket om de her diskussioner I til tider har, så er det grundlæggende det, der er vigtigt, at du får ham til at forstå. Og så må han bevise, at han er ligeså involveret i jeres forhold, som du er, ved at tage dig alvorligt. 

Jeg håber, mit svar kan være en hjælp for dig, og at du finder frem til, hvordan du helst vil håndtere situationen med din kæreste. Eller skal du bare skrive ind igen, hvis du får lyst :)

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

Hvor meget skal man være sammen?

HejJeg har haft en kæreste i 2 år. Jeg har altid lyst til at være sammen med han og bruge tid med...

Misundelse

Hej Brevkasse.Jeg var kærester med en pige for nogle år tilbage, hvor vores forhold sluttede meget...

Kæreste gennem et år, men har mødt en anden

Hej, jeg er en pige på 18 år. Jeg har haft en rigtig dejlig kæreste gennem det sidste års tid. J...

Er i tvivl om jeg skal kontakte min “eks”

Jeg sås med en fyr her for nogle år siden. Vi sås i et lille halvt års tid. Jeg troede virkelig ...

Elsker jeg ham stadig

Hej brevkasseJeg er sur og irriteret på min kæreste hele tiden og nogle gange kommer jeg i tvivl o...

Min kæreste går i byen

Hej ungzoneMin kæreste er 18 og bliver snart 19 og han går rigtig meget i byen. Vi havde en episod...

Bedste venninde snaver min ex flirt

Hej, jeg er 14 og bor i Danmark. Jeg har haft en ex flirt i ret lang tid og vi var meget tæt på at...

Måske forelsket

Mit dilemma er at jeg har et Crush på en fra min årgang, og jeg ved han også har et på mig. Mit ...

Skal jeg blive med min kæreste?

Hej,Jeg er en 20 årig ung kvinde. Jeg har kendt min kæreste siden jeg blev født, og han har være...

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym