Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4269 spørgsmål og givet 6868 svar de sidste 14 år
2022-10-03T16:40:14: 1

Brevkassespørgsmål

Mister min kæreste interesse for mig?

Indsendt af pige15 år


Jeg har været sammen med min kæreste i lidt over it år. Vi bor cirka 4 timer fra hinanden, men skriver dagligt. Problemet er, at han på det sidste har virket mere fjern. Han opfører sig normalt når vi er sammen, men når vi skriver er han hele tiden sur. Desuden opfører han sig anderledes når hans venner er i nærheden. Det føles nogle gange som om jeg ikke er vigtig længere. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, for jeg gider ikke slå op med ham. Er der noget jeg kan gøre for at redde vores forhold?
pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2022-10-12T05:22:34 1
Marissa

Hej,

Det er meget forståeligt, at du føler dig forvirret og usikker på, hvad du skal gøre i denne situation, som du oplever med din kæreste. 

Jeg synes, det er imponerende, at I har kunne få det til at fungere rimelig fornuftigt indtil nu, når man tænker på den afstand, der er imellem jer. Hvis det er en nyere ting, at I bor så langt fra hinanden, så kan det godt være, at det er det, der påvirker jeres forhold. For nogle mennesker er det nemlig svært at håndtere et lang distance forhold. 

Hvis du tænker, at det er noget andet end afstanden mellem jer, som spiller en rolle, så er der nok kun ét råd, der har størst chance for at skaffe dig de svar, du ønsker - nemlig at snakke med ham om tingene. Selvom det kan lyde som et kliché råd, så er det i ufattelig mange situationer nemlig det, der skal til for, at to mennesker i et forhold, kan forstå hinanden bedre. 

Du kan prøve at spørge ham direkte, om der er noget, der går ham på for tiden, da du har lagt mærke til, at han virker anderledes. Du kan f.eks. påpege, at han ofte virker vred, når I skriver sammen, og at hans venners tilstedeværelse virker til at påvirke ham på en måde, de ikke har gjort før. Hvis han så åbner op og fortæller dig om, hvad der eventuelt foregår med ham, så kan I snakke om, hvordan I kan være der bedst muligt for hinanden, og hvordan I kan hjælpe hinanden til at få det bedre igen.

Hvis han ikke rigtig vil åbne op omkring, hvad der muligvis foregår, og han fortsætter med at opføre sig på en måde, der er ubehagelig, sårende eller forvirrende for dig, så er det kun godt, hvis du fortæller ham det. For hvis en person insistere på, at der ikke er noget specifikt, der har skabt forandringerne, så må man jo nøjes med at fortælle dem, at man ikke bryder sig om det, og at man derfor har brug for, at de forsøger at ændre det, de gør. 

På den måde kan du altså først forsøge at snakke med ham om tingene, for at få en forståelse for situationen fra hans side. Og derefter kan du, uanset om du har kunne opnå en forståelse eller ej, fortælle ham, at det er sårende eller ubehageligt den måde tingene er på nu, og at du har brug for, at der kan ske nogle ændringer. For eksempel i forhold til hans ændrede humør, når I skriver sammen og i forhold til hans ændrede adfærd, når vennerne er i nærheden. 

Hvis du er utilfreds med den måde forholdet har udviklet sig på, så er det nemlig altid kun godt, hvis du kan give udtryk for det overfor din kæreste.

Jeg håber, at jeg har forstået dit dilemma godt nok, og at min besvarelse kan være en hjælp for dig :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

Hvor meget skal man være sammen?

HejJeg har haft en kæreste i 2 år. Jeg har altid lyst til at være sammen med han og bruge tid med...

Misundelse

Hej Brevkasse.Jeg var kærester med en pige for nogle år tilbage, hvor vores forhold sluttede meget...

Kæreste gennem et år, men har mødt en anden

Hej, jeg er en pige på 18 år. Jeg har haft en rigtig dejlig kæreste gennem det sidste års tid. J...

Er i tvivl om jeg skal kontakte min “eks”

Jeg sås med en fyr her for nogle år siden. Vi sås i et lille halvt års tid. Jeg troede virkelig ...

Elsker jeg ham stadig

Hej brevkasseJeg er sur og irriteret på min kæreste hele tiden og nogle gange kommer jeg i tvivl o...

Min kæreste går i byen

Hej ungzoneMin kæreste er 18 og bliver snart 19 og han går rigtig meget i byen. Vi havde en episod...

Bedste venninde snaver min ex flirt

Hej, jeg er 14 og bor i Danmark. Jeg har haft en ex flirt i ret lang tid og vi var meget tæt på at...

Måske forelsket

Mit dilemma er at jeg har et Crush på en fra min årgang, og jeg ved han også har et på mig. Mit ...

Skal jeg blive med min kæreste?

Hej,Jeg er en 20 årig ung kvinde. Jeg har kendt min kæreste siden jeg blev født, og han har være...

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym