Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4269 spørgsmål og givet 6868 svar de sidste 14 år
2022-10-10T22:34:54: 1

Brevkassespørgsmål

Skal jeg blive med min kæreste?

Indsendt af pige20 år


Hej,

Jeg er en 20 årig ung kvinde. Jeg har kendt min kæreste siden jeg blev født, og han har været min bedste ven siden vi var 12, han var der udover også mit første kys og den første jeg var i seng med (vis-a-vi). Vi fandt sammen da jeg var 17, og var sammen i 1,5 år indtil han slå op med mig sidste sommer. Vi så fortsat hinanden, og da jeg gik i seng med en anden 3 måneder efter følte han sig holdt for nar, og jeg knuste hans hjerte. Jeg har det sidste år, gjort alt for at gøre op for det og vise ham, at jeg var ked af det over det. Jeg fortalte ham at jeg ikke fortrød min handling, da jeg på min egen måde prøvede at komme videre i det, at det var ham der ikke ønskede mig, men at jeg beklagede af hele mit hjerte at jeg havde såret ham.

Vi fandt sammen igen for 4 måneder siden. Jeg vil ikke sige han har brudt min tillid, fordi jeg stoler stadig på ham angående alt, men jeg er usikker på hans følelser omkring mig, så da han spurgte om vi skulle finde sammen, stilede jeg en masse bekymringer, for at undgå at blive såret eller såre ham.
Alt var godt og fint. Efter vi havde været sammen i 1 måned, begyndte han at opfører sig mærkeligt. Han ville ikke længere ses særlig meget, og han ville hverken kysse mig eller havde sex med mig. (de sidste par gange vi har haft sex, har det udover det også føltes mærkeligt på en eller anden måde, som jeg ikke kan beskrive). Jeg spurgte og spurgte til hvad der var galt, og han løj omkring at alt var fint. Ihvertfald fik vi snakket, og han var kommet frem til at han ikke følte der var en gnist mellem os længere, han elsker mig stadig af hele sit hjerte og han vil egentlig kun være sammen med mig. Han har tænkt over det meget og har fundet frem til at faktumet omkring at jeg har været i seng med en anden stadig går ham på. Han er godt klar over det er urimeligt og irrationelt, men det er det han føler og jeg forstår.
Jeg har sagt til ham, at jeg ikke ønsker at ligge på knæ og tigge om hans kærlighed eller tilgivelse, og det må være optil ham hvorvidt om han ønsker at være sammen med mig. Dette er nu 3-4 uger siden, og vi ses jævnligt og har det hyggeligt, men det er ikke nok for mig. Jeg føler ikke han kommer til at kunne lade det gå og jeg er faktisk i tvivl om hvorvidt om han elsker mig eller bare ikke kan give slip fordi vi har været hinandens vigtigste personer i så mange år. Jeg er på ingen måde i tvivl med mig selv omkring at jeg elsker ham og egentlig kun kan se mig selv være med ham (sagt på en irrationel, men sand måde). 
Jeg kan ikke finde ud af hvad jeg skal gøre, fordi jeg kan ikke få mig selv til at gå fra ham og jeg føler at jeg står i en venteposition indtil han indser at han bare ikke elsker mig længere. Så jeg er fortvivlet og ufattelig splittet, og jeg aner ikke hvad jeg skal stille op.

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2022-10-26T02:05:06 1
Marissa

Hej med dig,

Det er meget forståelig, at den situation du står i gør dig fortvivlet og får dig til at føle dig splittet. Jeg synes, at du forholder dig meget modent til problematikken om, at din kæreste er påvirket af, at du var sammen med en anden, mens I var slået op. Du udviser meget styrke ved, at du ikke vil gå på kompromis med din værdighed ved at fremstille din involvering med en anden som noget forkert. Og samtidig udviser du også imponerende omsorg for din kæreste ved at have forståelse for, at det selvfølgelig godt kan påvirke ham, selvom der ikke var noget forkert i selve handlingen fra din side. Det er meget modent af dig, at du kan have sådan en accept for en andens følelser, mens du stadig holder fast i dig selv.

Som jeg forstår det, ud fra hvad du skriver, så virker det til, at splittelsen måske er kerneproblemet for dig. Måske er det denne splittelse, du kan forsøge at stille dig overfor, med så meget ærlig som muligt. Spørg dig selv; hvor meget fylder utilfredsheden med jeres forhold og den brudte tillid til hans følelser for dig? Man kan selvfølgelig godt kan gå igennem svære perioder i sit forhold, men man skal helst gerne kunne se på det som noget, man kan arbejde på og kommer over.

Det kan være svært at se et forhold som jeres i et større perspektiv, netop fordi I har kendt hinanden og været sammen i så lang tid. Den slags kan meget nemt gøre blind, når man skal mærke efter, hvad man faktisk mest har brug for nu og her. Der er mange par, der forbliver sammen, selvom de egentlig ikke er helt lykkelige længere, fordi de er overbevist om, at den lange historie de har med hinanden bør være nok til at blive sammen. Men det er bare ikke altid nok. Nogle gange udvikler tingene sig bare på en måde, hvor man ikke kan gå tilbage til, som det var før. Og så er man nødt til at se på, om man kan udvikle det i en anden retning, som kan skabe et nyt forhold, som man kan være tilfreds med. 

Ud fra de problematikker I begge giver udtryk for at kæmpe med, så kan det måske hjælpe at kigge på, og eventuelt snakke sammen om, hvorvidt det er noget I kan forestille jer at kommer over. Han nævner for eksempel en manglende gnist og er påvirket af, hvad der skete, mens I ikke var sammen. Du fortæller, at du ikke længere føler at forholdet går ligeså godt, at han har slået op med dig før, og at du mærker brud i tilliden og trygheden mellem jer.

Er det nogle problemer, som du (eller I begge) tænker I kan arbejde på og få det bedre med, selvom det kan kræve at forblive i følelsen af at være i "venteposition"? Eller er det nogle ting, som har ændret jeres forhold mere permanent, sådan så I måske ikke rigtig passer sammen som kærester længere, selvom I stadig holder meget af hinanden?

I sidste ende er man nødt til at mærke efter, hvad man selv har brug for. Det vigtigste er, at man træffer de valg, som man selv kan forestille sig, der vil gøre en lykkeligst i længde, selvom det kan være nogle svære valg.

Jeg håber, at du kan finde noget hjælpsomt i mit svar, og at du finder ud af, hvad du mest har brug for :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

Hvor meget skal man være sammen?

HejJeg har haft en kæreste i 2 år. Jeg har altid lyst til at være sammen med han og bruge tid med...

Misundelse

Hej Brevkasse.Jeg var kærester med en pige for nogle år tilbage, hvor vores forhold sluttede meget...

Kæreste gennem et år, men har mødt en anden

Hej, jeg er en pige på 18 år. Jeg har haft en rigtig dejlig kæreste gennem det sidste års tid. J...

Er i tvivl om jeg skal kontakte min “eks”

Jeg sås med en fyr her for nogle år siden. Vi sås i et lille halvt års tid. Jeg troede virkelig ...

Elsker jeg ham stadig

Hej brevkasseJeg er sur og irriteret på min kæreste hele tiden og nogle gange kommer jeg i tvivl o...

Min kæreste går i byen

Hej ungzoneMin kæreste er 18 og bliver snart 19 og han går rigtig meget i byen. Vi havde en episod...

Bedste venninde snaver min ex flirt

Hej, jeg er 14 og bor i Danmark. Jeg har haft en ex flirt i ret lang tid og vi var meget tæt på at...

Måske forelsket

Mit dilemma er at jeg har et Crush på en fra min årgang, og jeg ved han også har et på mig. Mit ...

Mister min kæreste interesse for mig?

Jeg har været sammen med min kæreste i lidt over it år. Vi bor cirka 4 timer fra hinanden, men sk...

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym