Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2023-02-19T18:00:00: 1

Brevkassespørgsmål

Syn på familie tæthed

Indsendt af dreng22 år


Brevkassen

Jeg er en ung mand på 22 som har været sammen med sin kæreste i 4.5 år i et langdistanceforhold.
I lang tid har jeg gået med nogle syn på ting jeg ikke rigtig har snakket med min partner om, fordi sidst vi gjoder blev hun bare sur, og træt af jeg så sådan på det.
Men jeg føler ikke jeg "bare" kan lade det være, eller accepter det, fordi det giver bare mig nogle lidt underlige føleser.

Min kæreste har en okay stor familie, hun er meget tæt på sine familiemedlemmer, det er også fint. Men hun er også rigtig tæt på sin fætter som er lidt ældre end hende, ca 22. Hun skrev så til mig at de havde været ud og spise hele familien, men næsten været 5 sætning som kom ud af hans mund, var en eller anden form for en sex joke, som var kun ment til hende, fordi det blev ik sagt ud til folk. Dette + at hun har sagt at han skal komme forbi i hendes lejlihed her snart, men inden hun ikke har plads nok til en sofa, skulle de bare sove sammen i sammen seng, som er standard størelse, 90x180 ca
Men der tænker jeg bare lidt, at jeg føler mig ikke helt "tryk" ved at han snakker så meget om sex / sex jokes med hende, + de skal sove sådan i sammen seng, hvor du ikke kan komme uden og at ligge tæt på sengens størelse.

Er det forkert af mig at have det sådan, at jeg har det lidt underligt af 2 unge person 18+, fætter & kusine skal sove sammen sådan, + alt det med sex snak / jokes.
Fordi når jeg spørger rundt i blandt folk jeg kender, er 80% af svatet at det er lidt underligt, og de nok heller ikke helt ville være okay med det hvis det var deres kæreste.

Håber lidt i bare kan give mig jeres tanker på det, måske en måde at snakke om det, eller noget helt andet.

På forhånd tak

dreng
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2023-02-20T11:42:31 1
Lærke

Kære dreng på 22 år


Jeg har læst dit dilemma, og jeg kan virkelig godt forstå dine overvejelser. 

Jeg kan godt sætte mig ind i at det er særligt grænseoverskridende for dig, og at din følelse måske netop forstærkes af at jeres forhold er langdistance. 


Jeg tænker på om du mon har mødt hendes fætter eller om du blot har hørt om ham gennem hende? 

For det kan jo sagtens tænkes at hendes fætter ikke mener noget med det, og at det blot er harmløse jokes der virker stødende for dig/jer, men at dette særligt kan være svært at vurdere hvis det er hendes genfortælling af episoden. Det kan nemlig være særligt svært at vurdere, hvis du ikke er der til at se hans kropssprog samt måden det bliver fortalt på.


Jeg synes evt. næste gang hun fortæller om ham og hans sexjokes at du kunne prøve at høre hende om det egentlig er noget der går hende på, altså om hun bliver stødt, føler sig såret eller noget helt andet. Hvis du har mod på det kan du tilføje til beskeden, at det selv er noget du ville undre dig over/se negativt på hvis andre kommenterede på sådan en måde omkring dig.

På den måde kan du høre hvordan hun har det, uden at det bliver for tydeligt hvordan du selv har det med det.

Du skal blot huske at lige meget hvad hun fortæller så skal du fremstå lyttende samt forstående over for hende, sådan at hun ikke opfatter din spørgsmål som noget negativ. 


Hvis det ikke går hende på eller at hun blot skriver at det er humoren i familien, så står du pludselig med samme dilemma igen. Så kan du med dig selv overveje om du kan finde ro i tanken om at hun blot har et tæt forhold med familien særligt sin fætter, eller om det er noget du har behov for at konfrontere hende med. 

Jeg tænker også på om jalousi og/eller usikkerhed i forholdet generelt er noget I døjer med? For hvis hun har det på samme måde, så kan I sammen starte en dialog omkring dette og hvad I mon kan gøre for at I igen kan føle jer trygge i forholdet. 


Hvis det ikke hjælper eller ikke er noget for dig, så vil mit bedste råd være at starte en dialog op, hvor du på din egen måde får fortalt hende omkring de følelser og tanker du går rundt med. Du skal helst spille bolden på din egen banehalvdel, og altså ikke komme til at beskylde eller anklage hende for noget (det kan nemlig nemt ske ubevidst). Det er vigtigt at det er dine egne tanker og følelser, og det er fx at du finder hans adfærd grænseoverskridende. 


Du skal altid huske på at ingen tanker eller følelser er dumme, og at kommunikation er særligt vigtigt i et forhold. Specielt et der er langdistance. 


Jeg håber du kan bruge mit svar til noget, og husk på at det er normalt at føle sig usikker i et forhold. 

Alle i forhold har oplevet den usikkerhed du sidder med, og alle kommer til at opleve det i fremtiden. 


Venlig hilsen

Lærke

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym