Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2023-03-07T22:56:39: 1

Brevkassespørgsmål

Langdistance forhold efter efterskole?

Indsendt af pige16 år


Hej med jer

Jeg er en pige på 16 år og jeg går pt på efterskole. For 4,5 måned siden fik jeg en kæreste på efterskolen. Jeg bor på Sjælland og han bor i Jylland. Det har ikke været et problem ind til videre da vi jo bor på skolen. Jeg elsker ham og jeg synes virkelig vi har verdens bedste forhold. Han er sød og jeg tror godt at han kunne være den jeg ville bruge resten af mit liv med. Vi skal desværre snart stoppe og det har givet mig mange tanker. 

Jeg er bange for at han vil slå op med mig fordi det er for hårdt at have et langdistance forhold og det tager 4 timer den ene vej med tog og det er dyrt med billetter. Lige nu har vi det rigtig godt og jeg er så træt af at vi ikke bor tættere på hinanden. Jeg ved der ville kunne gå uger mellem at vi ser hinanden da vi begge går meget op i skole og venner så vi derfor ikke kan ses hver weekend. Det kommer til at være hårdt og det ved jeg. Min kæreste og jeg har snakket om hvordan det kommer til at være efter efterskole og vi har snakket om at vi nok skal prøve vores bedste men at vi godt ved at det bliver svært. 

Mit spørgsmål er om der er noget jeg kan gøre for at det bliver nemmere? 

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2023-03-13T07:00:48 1
Clara

Hej med dig,

Tak for din besked. Det er dejligt at høre, at du er glad for din kæreste.

Jeg kan godt forstå, at dine tanker kredser omkring, hvad der kommer til at ske med jer, når I stopper på efterskolen. Det lyder som om, I har fået talt lidt om, hvordan det kommer til at blive, når efterskoleåret er slut. 

Måske kan det være en hjælp for dig/jer, hvis I taler mere konkret om, hvordan I vil gøre det. F.eks. hvor ofte I skal se hinanden, hvor ofte og hvornår I skal ringe sammen eller FaceTime osv. På den måde kan I sammen blive lidt klogere på, hvad I hver især har af forventninger til jeres langdistanceforhold. Det kan også være, at det kan lette dine bekymringer lidt. 

Jeg forstår godt, hvis det er svært at skulle give slip på de bekymringer, men det kan være en god øvelse at prøve at fokusere på, hvad man gøre i den situation, man står i. Lige nu er omstændighederne sådan, at I bor langt fra hinanden, og så handler det ud fra det om at finde en løsning, der fungerer godt for jer. Det lyder som om, at I er glade for hinanden, og det, tror jeg, er vigtigt at holde fast i - især når det hele kan føles svært.

Du er også altid velkommen til at skrive herind en anden gang. :-)

De bedste hilsener, Clara.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om kærester og forhold

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym