Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2023-09-07T00:42:05: 1

Brevkassespørgsmål

Kompliceret forhold

Indsendt af pige20 år


Kære ungzone


Jeg er en meget forvirret pige på 20 år, der er et kompliceret sted i sit forhold. Håber I kan komme med et hjælpende råd, tak på forhånd.


Til at starte med, elsker jeg virkelig min kæreste rigtig meget og kan ikke forestille mig et liv uden ham. Men jeg må indrømme vi har det rigtig svært lige nu og har egentlig haft det svært længe.


Vi har begge både sagt og gjort ting man ikke burde gøre i et forhold, vi er begge meget ked af det vi har gjort, og fortryder det meget

Jeg ved, at jeg har gjort lidt flere dårlige ting. Dog har han gjort ting på baggrund af at han ville gøre gengæld for de ting jeg har gjort. 

Jeg har virkelig prøvet at fortælle ham hvor meget jeg fortryder det jeg har gjort og hvor ked af det jeg er. Han virker ikke helt så ked af det han har gjort og fortryder heller ikke helt så meget som jeg føler han burde. Han har selv ytret at han gjorde det fordi det var nødvendigt.


Vi prøver meget at komme tilbage til det gode forhold vi har haft. Dog er stort set al tilliden mellem os gået i stykker.

Vi har begge gennemgået hinandens telefoner og har prøvet at gøre det åbent ved at sige den anden skal vide det og være ved siden af når det sker. I stedet for at det bliver gjort bag ryggen på en. Dog føler jeg han gennemser min telefon mest. Da jeg ikke gør det og gerne vil vise at jeg ikke har er behov for at skulle gennemgå hans telefon. Derudover har han sat regler og krav til mig, hvis vi skal blive sammen. Jeg har også sat krav til ham, men det er ikke noget jeg har lyst til.

Vi har begge desværre også sagt og truet hinanden med at vi vil slå op med den anden og stoppe forholdet.


Der er sket så mange dumme og dårlige ting og den ene person er ikke værre end den anden. Men vi elsker begge hinanden så meget, at vi ikke vil undvære hinanden og ikke kan se den ene uden den anden. 


Jeg kan mærke at jeg har det dårligt og min psyke og det fysiske er påvirket rigtig meget. Jeg er meget ked af det og har nemt til tårer, som er noget jeg ikke plejer at have. De sidste par gange vi har været sammen og snakket i telefon sammen, har det endt i skænderier. 


Jeg føler ikke nogen af os vil miste den anden og vi vil begge gerne gøre en indsats for at rette op på vores forhold.

Dog ved jeg ikke, om forholdet kan rettes op, eller om forholdet vil holde, eller om vi holder fast, fordi vi ikke vil miste hinanden. 

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2023-09-21T09:36:23 2
Nete

Kære dig,

Det lyder som om, du og din kæreste befinder jer i en meget udfordrende situation, og jeg vil gerne forsøge at give dig nogle råd og overvejelser, der måske kan hjælpe dig med at navigere i jeres forhold.

Først og fremmest er det positivt, at I begge stadig elsker hinanden og ønsker at gøre en indsats for at redde jeres forhold. Kærlighed er en stærk drivkraft, og det er vigtigt at huske på, når I står over for vanskeligheder.

Det mest grundlæggende i enhver sund relation er åben og ærlig kommunikation. Det virker som om, I allerede har prøvet at tale om jeres problemer, men det er vigtigt at fortsætte med at gøre det. Prøv at være lyttende over for hinanden og forsøg at forstå, hvorfor I begge har handlet, som I har gjort. Kommunikation kan hjælpe med at skabe klarhed og bygge tillid op igen.

Hvis I ikke kan finde en vej ud af de nuværende problemer alene, kan det være en god idé at overveje at søge professionel hjælp. Parterapi eller individuel terapi kan hjælpe med at håndtere de følelsesmæssige udfordringer, I står over for, og give jer værktøjer til at arbejde sammen om at forbedre forholdet.

Brug tid på at tænke over, hvad du ønsker i et forhold og hvad der gør dig glad. Gør det samme med din kæreste. Det kan hjælpe jer med at afgøre, om I stadig er kompatible og ønsker de samme ting.

Vær tålmodig med dig selv og din kæreste. Det er vigtigt at forstå, at I begge vil begå fejl undervejs. Det er en del af processen.

Husk, at du fortjener at være i et forhold, der er sundt og gør dig glad. Det samme gælder for din kæreste. 

N.Juul

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget"

- Anonym