Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2023-10-09T23:13:00: 1

Brevkassespørgsmål

Langt forhold

Indsendt af dreng27 år


Hej Brevkasse.


Jeg er en mand på 27 år, har en 25 årige kæreste. Vi har været sammen i 8 år.
Vi har boet sammen i samtlige af de 8 år, i 2 forskellige lejligheder, vi har samtidig et venskab på snart 15 år.
Vi slog op fra et par uger siden, Hun elskede mig ikke længere og vores kærlighed var blevet til en mere venskabelig kærlighed.
Har fundet ud af hun har kysset med en anden inde i byen, det jo fair, hun valgte at gå og vi var ikke i "forhold" men så alligevel, føler jeg det var lidt hurtigt.

Mit spørgsmål lyder på, hvad kan man gøre hvis man gerne vil væk fra forholdet, og finde et andet sted at bo fordi at bo sammen giver mig selvmords tanker?
vi er begge studerende, hun vil gerne blive boende i det nuværende hus, og jeg har først mulighed for at flytte om halvanden måned.
n*sser man sig bare sammen og holder ud samtidig med at man prøver at stoppe med at elske hende?

dreng
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2023-10-16T05:45:16 1
Clara

Hej med dig,

Tak for din besked. Jeg kan godt forstå, at du sidder med mange modsatrettede følelser.

Jeg vil gerne knytte en kommentar til det, du skriver om selvmordstanker. Jeg kan læse, at den centrale anledning til tankerne stammer fra det at bo sammen. Det lyder til, at du er god til at mærke ind i, hvad du har brug for. Nu ved jeg ikke, hvordan din situation er, men måske kan det tænkes, at du har venner eller familie, du kan være ved, indtil du overtager den nye lejlighed? Alt efter din økonomiske situation som studerende er det selvfølgelig også muligt at leje f.eks. gennem AirBnB eller lignende. 

Det er vigtigt for mig at sige, at der også er hjælp at hente til at få talt om den situation, du står i. I det følgende vil jeg nævne et par eksempler på, hvor man kan få hjælp. Mange uddannelsesinstitutioner har en form for terapeuter tilknyttet, som er gratis at tage til. Hvis du er medlem af Sygesikring Danmark, er det også muligt at få en hurtig samtale med en psykolog over telefonen. Desuden findes organisationen Headspace i mange af de store byer, hvor man også kan få et par gratis samtaler med frivillige. Mere konkret ifm. selvmordstanker er det muligt at ringe til Livslinien på 70 201 201, som har rådgivere, der er vante til at tale om disse. Derudover er det selvfølgelig også muligt at kontakte egen læge eller eventuelt lægevagten.

Jeg kan godt forstå, at tingene kan virke uoverskuelige, men jeg kan også læse, at du tager hånd om dig selv og har udsigter til en ny bolig. Du har også taget første skridt mod at få det bedre ved at skrive herind, og det håber jeg, du husker at anerkende dig selv for. 

Du er altid velkommen til at skrive herind igen. 

De bedste hilsener, Clara.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym