Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2023-11-19T22:24:55: 1

Brevkassespørgsmål

Bliver jeg udnyttet?

Indsendt af pige16 år


Jeg er begyndt at ses med den her dreng, som jeg faktisk rigtig godt kan lide. Han fylder 18 til december, og jeg er 16 og fylder 17 til marts. Vi er kollegaer og er begyndt at være sammen. Vi har både haft sex og sovet sammen. Vi har snakket sammen i lidt over en månede, snart 2, og jeg fik rigtig hurtigt følelser for ham. Men nogle gange føltes det lidt som om, han udnytter mig for sex, fordi han fortæller ikke hans venner om mig og prøver endelig at holde det "hemmeligt". Idag spurgte jeg ham, om han havde lyst til et forhold på et tidspunkt, og så sagde han ja. Men han kan godt lide, hvordan tingene er nu, og så droppede jeg det lidt. Men jeg føler også, at han også oprigtigt har følelser for mig, så ved ikke helt, hvad jeg skal gøre, og om jeg bliver udnyttet, eller hvor lang tid skal jeg endelig vente på, at han skal spørge, om vi skal være kærester?

pige
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2023-12-07T11:07:07 1
Clara

Hej med dig,

Tak for din besked. 

Det lyder til, at du har mødt en, du er blevet glad for. Du spørger, om han udnytter dig. Det er svært for mig at svare på, men jeg tænker i hvert fald, at der er nogle ting, du skal være opmærksom på.

For det første synes jeg, at det centrale i det er, at du er begyndt at få følelser for ham, og ud fra det, du skriver, lyder det som om, at du måske godt kunne tænke dig at blive noget mere seriøst med ham på sigt. Du skriver også, at han holder dig hemmelig blandt sine venner. Det lyder på mig som om, at du har et behov for at indgå i en mere seriøs relation med ham, hvis du skal have dig selv med i den relation, I har opbygget. Jeg tror, at det er rigtig vigtigt at mærke ind i sine egne behov, hvilket det lyder på mig som om, at du er rigtig god til. Det næste skridt bliver at handle på sine behov.

Du skriver, at I har haft en snak om, om I kunne forestille jer at blive kærester på sigt. Du skriver, at han har sagt ja, men at du ikke fornemmer, at han handler på det. Det kan der være flere årsager til. Måske synes han, at I stadig er relativt nye i jeres relation og vil gerne udforske det mere, før han bliver afklaret. Måske er han afklaret den ene eller anden vej og har svært ved at sætte ord på det. Måske er der en tredje forklaring. Uanset, lyder det som om, at du har brug for at genoptage samtalen om jeres relation. Måske har du ikke behov for, at I skal være kærester nu og her, men det lyder i hvert fald som om, at det er et behov for dig ikke at være hemmelig. Derfor kan du overveje, om du skal italesætte, at du er i tvivl om, om du kan trives i den måde, jeres relation er på nu, fordi du har et behov for ikke at være hemmelig. 

Man kan selvfølgelig aldrig vide, hvad den andens respons bliver, men jeg tror også på, at det er vigtigt at tage ansvar for sine egne behov i relationer. Det kan være, at I skal have en åben og ikke-anklagende snak om, hvordan I hver især har det i jeres indbyrdes relation. 

Jeg håber, at du kunne bruge mit input til noget. Du er altid velkommen til at skrive herind igen.

De bedste hilsener, Clara.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en mega fed brevkasse, den er super"

- Anonym