Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2024-04-18T13:35:29: 1

Brevkassespørgsmål

Jeg har det svært med kærestes fortid - hvad gør jeg

Indsendt af dreng24 år


Hej,

Jeg har været sammen med min kæreste i 3,5 år nu, og jeg elsker hende utrolig højt og vi er stadig forelsket. Så alt er godt i vores forhold, eller næsten. For jeg har udviklet en meget slem retroaktiv jalousi som betyder jeg er meget jaloux over min kærestes romantiske og seksuelle fortid. Jeg har kun haft sex med hende hvor hun har været sammen med omkring 20.

 I starten tog jeg det ikke mega tungt men i takt med at det er blevet mere og mere seriøst mellem os har jeg det sværere med det. Det har gjort at jeg har haft behov for at læse hendes beskeder med de her fyre hun har været sammen med hvor der i de samtaler har været seksuelle beskeder og billeder. Kan ikke lade være med at tænke på dem i løbet af dagen hver dag og det går mig virkelig meget på. (Min kæreste ved ikke jeg har læst hendes beskeder). 

Det nager mig at forestille mig hun har lavede det vi har lavet sammen med alle mulige andre(sexen) Hun har dog aldrig haft et one night stand men bollevenner og kærester. Derudover er det også frustrerende at læse at hun har været meget ekspementerene med sex ift. sine partnere da hun var yngre versus mig nu. Det er måske grundet hun er 26 og kun vil have “kedelig almindelig sex” da hun har prøvet det andet og fundet ud af det ikke er for hende. Jeg kunne bare godt tænke mig at eksperimentere mere med hende som hun har gjort med sine tidligere partnere - jeg føler mig snydt for seksulle oplevelser. 

Jeg elsker hende utrolig højt men ved ikke om jeg skal fri til hende når jeg går med de her tanker om hun har været sammen med for mange og går med de her billeder og videoer i hoved hvor jeg forestiller mig hun har sex med andre. 

Hvad synes du jeg skal gøre??

dreng
Kærester og forhold

Kærester og forhold

Se flere

Besvarelser

2024-05-05T03:07:30 1
Kirstine

Hej med dig

Det lyder som om, at du står over for nogle udfordringer i dit forhold, og det er helt normalt at opleve usikkerhed og jalousi fra tid til anden. Det er vigtigt at huske på, at dine følelser er gyldige, men det er også vigtigt at håndtere dem på en sund måde. Det kan opstå at man har tanker om sin partners fortid, som gør en jaloux, men det er ikke holdbart at gå med på den måde. Det kan i sidste ende drive en fra hinanden, hvor man ellers var i et sundt og dejligt forhold, hvilket bare er ærgerligt, og noget man måske vil komme til at fortryde.

For det første vil jeg anbefale, at du taler åbent med din kæreste om dine følelser. Det kan være svært, men det er vigtigt for jeres forhold at have ærlige samtaler omkring sådanne emner. Fortæl hende om din retroaktive jalousi og hvordan det påvirker dig. Vær åben for hendes perspektiv og forklar, hvordan du gerne vil arbejde sammen for at håndtere disse følelser.

Det er også vigtigt at arbejde på at opbygge tillid i dit forhold. Læsning af dine kærestes beskeder uden hendes viden kan underminere tilliden, så det er bedst at stoppe med det og fokusere på at opbygge tillid på en sund måde.

Når det kommer til dine bekymringer om hendes seksuelle fortid, kan det være nyttigt at huske på, at hendes fortid ikke definerer jeres forhold i dag. Det vigtigste er, hvordan I behandler hinanden nu og i fremtiden. Hvis du har behov for at udforske mere i jeres seksuelle forhold, så kommuniker åbent med din kæreste om dine ønsker og behov. Måske kan I sammen finde kompromiser og eksperimentere på en måde, der føles tryg for jer begge.

Endelig, når det kommer til at overveje at fri til hende, er det vigtigt at tage tid til at reflektere over dine følelser og bekymringer. Giv dig selv tid til at arbejde på at håndtere dine følelser og kommunikere åbent med din kæreste, før du træffer en så stor beslutning som at gifte dig.

Jeg forstår godt, at man kan være jaloux på sin partners seksuelle fortid, når man ikke selv har en, som ikke involverer sin partner. Det er bare vigtigt at huske på, at det ikke behøver være en dårlig ting, det er en tanke man lige skal over, men hvis I har et sundt og godt forhold, og du elsker hende, så betyder det i realiteten ingenting. Husk, at det er helt normalt at have usikkerhed og bekymringer i et forhold, men det er vigtigt at arbejde sammen med din partner for at løse dem på en sund måde. 

De bedste hilsner, 

Kirstine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej! Først vil jeg gerne sige at i er fantastiske og jeg læser herinde dagligt!"

- Anonym