Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2013-04-17T19:42:59: 3

Brevkassespørgsmål

HJÆLP!!


Jeg har været sammen med min kæreste i 3 måneder nu og vores sexliv er rigtig godt. I starten brugte vi kondom, men så begyndte jeg på minipiller (desværre fordi jeg ikke må få p-piller, som jeg har været på før). I mine minipillers brugsanvisning der står "Almindelige bivirkninger: uregelmæssige blødninger eller udeblivende menstruation". Og så bliver jeg lidt i tvivl om, hvad de mener med udeblivende menstruation, for jeg har ikke haft min menstruation siden den 21. februar, så jeg ved ikke om jeg skal tro på det der står i papirerne eller om jeg faktisk kunne være gravid... Jeg har ikke taget en test, fordi jeg regner med, at når der står det med ens menstruation i papirerne, så er det vel rigtigt.. Men bliver mere og mere i tvivl for hver dag der går...

Så jeg håber virkelig, at der er nogle af jer, som har været i samme situation eller kender nogle som har!!...

Tror i, at min menstruation er udeblevet eller tror i, at jeg er gravid?
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2013-04-18T11:02:37 1
Charlotte
Hej Julie

Jeg forstår godt at du er lidt nervøs - det bliver alle kvinder vel hvis deres menstruation udebliver!
Jeg synes du skal tage en test. Det kan jo være at du er gravid - alle præventionsmidler er ikke 100% sikre. Hvis så testen er negativ, så er det nok fordi du oplever en bivirkning af dine minipiller. Under alle omstændigheder vil jeg faktisk råde dig til at gå til lægen. Hvis din test er positiv så er det jo for at få det bekræftet og hvis ikke, jamen så bare lige for at få tjekket at alt er OK - hvilket jeg tror det er!

Held og lykke fra
Charlotte
2013-04-19T09:25:13 1
Majbrit
Hej Julie.

Selvom man er på p-piller er man ikke 100% sikret mod graviditet, så jeg synes du skal tage en test i en fart, for at finde ud af om du er gravid. Hvis du ikke er gravid, synes jeg du skal tage til lægen, og spørge hvorfor din menstruation er udeblevet i så lang tid. 

Kh. Majbrit Gensch
2013-04-20T02:20:49 1
Martin
Hej Julie.

Det kan sagtens ske, at pillerne har udskudt din menstruation. Det er en meget normal bivirkning. Samtidig kan dine bekymringer om graviditet lige nu også betyde, at det bliver udskudt endnu mere, da stress også kan påvirke cyklusen.

Minipiller er (så vidt jeg ved) ikke 100% sikre og der vil altid være en lille chance for, at man kan blive gravid. Men mon ikke det bare skyldes det andet?

Egentlig synes jeg, at du skal prøve at tage en test og evt. snakke med din læge, bare for at høre nærmere. Om ikke andet så kan du forhåbentlig slappe mere af efter det og så vil din menstruation også hurtigt blive normal igen.

Så tag en test, hvis du tror det vil hjælpe og ellers vent nogle uger og se, så er der en stor sandsynlighed for, at det hele nok skal blive normalt igen.


Håber du kan bruge mine svar,
_Martin

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym