Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2013-05-13T12:29:31: 2

Brevkassespørgsmål

Kan jeg være gravid?


Hej!
Jeg er en pige på 14 år, som lige har haft sex med min kæreste, også på 14 år. Vi brugte kondom, og det var ikke så lang tid, og det var vores begge første gang. Men kan jeg alligevel være gravid? jeg ved ikke om kondomet sprang, men han kom oppe i mig.
Jeg ved godt der er lille chance, men jeg ville høre jeres mening om hvor stor chance der er. Skal jeg (bare for en sikkerhedsskyld) tage en graviditets test, eller kan jeg ikke være gravid?
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2013-05-13T22:40:29 1
Majbrit
Hej.

Tjekkede i ikke bagefter om kondomet var sprunget? 
Jeg synes du skal vente og se om din menstruation kommer som den plejer. Hvis ikke så synes jeg du skal prøve at tage en test. Et kondom er ret sikkert, men det kan selvfølgelig godt gå galt. Du kan købe en test, men du kan også gå til lægen og få en. Husk at din læge har tavshedspligt. 

Jeg håber ikke du er blevet gravid.

Kram Majbrit Gensch
2013-05-16T11:58:50 1
Charlotte
Hej "love"

Hvis i har brugt kondom, så er chancen meget lille. Derudover skal du også have haft din menstruation for at kunne blive gravid. Hvis kondomet er sprunget er der en større chance for at du kan være gravid, men hvis det virkelig er sprunget så tror jeg du ville kunne se det, og så ville du også kunne mærke at han havde fået udløsning inde i dig.
Hvis du har fået din menstruation, kan det jo hjælpe dig lidt. Hvis du er gravid vil den jo som regel udeblive. Her skal det lige siges at hvis du ikke har haft din menstruation i lang tid kan den stadig være uregelmæssig.
Hvis du stadig er meget i tvivl synes jeg du skal gå til din læge. Han/hun kan med sikkerhed hjælpe dig lidt bedre på det punkt :)
Held og lykke

-Charlotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

".. jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget."

- Anonym