Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3758 spørgsmål og givet 6376 svar de sidste 13 år
2013-05-13T17:53:55: 2

Brevkassespørgsmål

Gravid eller ej


Hej med jer.

Nu har jeg været på minipiller siden januar, og har ikke haft min menstruation siden slutningen af februar. Jeg har haft en tvivl omkring graviditet fordi jeg har en kæreste. Jeg var i starten af maj til lægen og der gad hun nærmest ikke hjælpe mig, jeg fortalte hende min situation. Og i brugsanvisningen til mine minipiller der står, at en almindelig bivirkning kan være udeblivende menstruation, så spurgte jeg lægen hvor langt tid det kunne være før man skulle blive nervøs for det, men det vidste hun ikke en skid om og så sendte hun mig hjem. Så tog jeg på apoteket og købte to graviditets teste, den ene tog jeg den dag jeg havde været til lægen og den anden har jeg lige taget. Den første test var 1000000% negativ så tænkte jeg ikke mere over det, men så tænkte jeg alligevel, at det var mærkeligt, at jeg stadig ikke havde fået min menstruation, så jeg tog den anden test jeg havde. Da der så var gået de par minutter som jeg skulle vente, så synes jeg, at der var et skær af to streger, og på pakken der står, at hvis der er et skær af to streger, så kunne man måske være gravid... Så nu er jeg i tvivl igen.....

Så vil jeg bare spørger om i synes jeg skulle bruge flere penge på graviditets teste for at tjekke endnu engang, eller hvad jeg skal gøre, for min læge vil åbenbart ikke hjælpe mig...
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2013-05-16T12:02:07 1
Charlotte
Hej "lulu"

Jeg synes det er meget mærkeligt at du ikke har fået noget hjælp hos din læge. Har du prøvet en anden læge?
For jeg kan jo ikke fortælle dig om du er gravid, og hvis det er en normal bivirkning af dine minipiller at menstruationen udebliver, så virker det jo også som en meget logisk forklaring.
Jeg synes ikke du skal bruge penge på flere tests, men i stedet se om du kan komme til en anden læge som gerne vil hjælpe dig.
Held og lykke

-Charlotte
2013-05-20T21:44:43 1
Helene
Kære Lulu. 

På graviditets teste skal begge streger være tydelige, for at du er gravid. Den streg du kan skimte er der til hvis den havde været positiv.
Jeg kender ikke så meget til det med minipiller, men hvis udblivende menstruation kan være en bivirkning er det en god ide, at få gjort det klart for din læge.
Hvis du føler dig utryg, eller ikke stoler 100% på den test du har taget fornylig synes jeg du skal tage til lægen. Lægernes teste er mest præcise. Du skal ikke gå og bekymre dig unødvendigt.

Er det muligt at komme ind til en anden læge? Hvis du føler din læge ikke giver sig tid til dig, og ikke vil hjælpe dig, er det måske en anden læge du skal have. En læge der bedre kan varetage dine behov.

Jeg håber du kan bruge mit svar, og det løser sig på den bedste måde for dig.

Mvh Helene :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym