Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2013-06-07T14:33:08: 2

Brevkassespørgsmål

Risiko


Hej. Jeg vil gerne høre hvor stor risiko der er for at jeg er blevet gravid.
Jeg har aldrig været på p piller, men har for ca 5 dage siden taget fortrydelsespille 2 dage i træk( da kondomet valgte at springe 2 gange)
Der står at man ikke bør tage dem flere gange inden for samme cyklus, men kan ikke risikere at være gravid! 

Så nu er mit spørgsmål hvorvidt jeg kan være blevet gravid, hvis han i dag ikke kom OPPE i mig? Min cyklus er på 31 dage og der er 7 dage til min menses kommer.
Vi er begge klar over at det var ret uansvarligt.
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2013-06-08T23:13:06 1
Majbrit
Hej den bekymrede.

Chancen for at du er gravid er ikke særlig stor. Der er noget som hedder præ-sæd. Det er det som kan komme inden drengen kommer. Det kan godt gøre dig gravid, men chancen er lille. Jeg synes det er fint du har taget en fortrydelsespille. Bare du har gjort det inden for 72 timer, så burde du ikke være gravid, men pas på med at gør det for ofte. Det er meget usundt for kroppen. 
Jeg synes du skal gå til din læge, og sige du gerne vil have p-piller. 

Kh. Majbrit 
2013-06-08T23:29:59 1
Morten
Hej den bekymrede,

For det første er jeg glad for at I valgte at bruge kondom. På den anden side er det ikke særlig fedt at det sprang, det kan måske have været noget at gøre med hvordan I har sat kondomet på. I kan følge dette link: http://www.viunge.dk/SIDE_SEX/Sex_A-Z/Video%20Saadan%20saetter%20du%20et%20kondom%20paa.aspx for at få en guide til hvordan man sætter et kondom rigtigt på. 

Da du har taget en fortrydelsespille så skulle der ikke gerne være nogen risiko for at du er gravid. Jeg vil dog anbefale dig at tage en graviditetstest hvis din mens ikke kommer som den plejer ellers ville en tur hos lægen være en god ting.

Mvh.
Morten

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg brugte jeres råd, om at jeg skulle ses med ham, og det har vi gjort et par gange siden. Føler det kun går frem ad, tak for det"

- Anonym