Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2013-06-27T18:31:08: 2

Brevkassespørgsmål

kan jeg være gravid?


jeg var igår ved 5-6 tiden om morgenen sammen med en fyr, uden beskyttelse. jeg startede på mine p-piller i søndags, efter en pause på 2-3 måneder. så jeg har taget dem i ca 3 dage. jeg
er meget i tvivl, om de har beskyttet, når jeg har taget dem i så lidt tid? jeg vågnede imorges og havde utrolig meget kvalme og smerter i underlivet, som er blevet ved resten af dagen, mens jeg har
rystet meget på mine hænder. nemt sagt, jeg har det rigtig dårligt. mit spørgsmål er så, er der mulighed for jeg kan være gravid? er der store chancer? jeg har holdt pause med mine piller før, så det er ikke derfor jeg har smerter. hvad kan skyldes at jeg har så mange smerter i underlivet og kvalme??
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2013-07-01T13:49:38 1
Kirstine

Hej

P-piller skulle i teorien virke med det samme, så længe man tager dem rigtigt (altså 1. menstruationsdag), men intet er garanteret! En graviditet opdages som hovedregel først, når menstruationen udebliver, men kvalme kan være et af de tegn, som kan fortælle tidligt, om man er gravid, dog har jeg aldrig læst eller hørt om at det skulle komme så tidligt.

Jeg ved godt, at det jeg har skrevet, ikke rigtig giver et sikkert svar, men den eneste måde, du kan vide det med sikkerhed, er altså at gå til din læge og få taget nogle prøver, eller i det mindste få en snak med denne.

Håber det hjalp lidt,
Mvh Kirstine

2013-07-04T23:18:52 1
Amalie
Hej Hellen :-)

Hvis du har taget dine mini piller rigtigt burde du sørme og være dækket ind. Når jeg læser at du har smerter og kvalme i underlivet tænker jeg umiddelbart, at du er nødt til at tage en graviditets test, da det er den eneste måde du kan finde ud af det på. Man kan købe en test i de fleste supermarkeder, i Matas og på apotektet. 

Når jeg ikke kender til de nærmere omstændigheder kan det være svært at sige om der er risiko eller ej, så tag en test eller tag et smut til lægen, det vil være mit bedste råd.

Jeg vil til slut også lige sige til dig, at du ikke skal være bange. Hvis du er nervøs for om du evt. kunne være gravid kan alene det gøre, at du får kvalme. 

Håber du kunne bruge min hjælp og held og lykke med det hele.

Mvh
Camilla Petersen 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym