Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2013-07-12T22:54:09: 1

Brevkassespørgsmål

Er jeg gravid? (Hurtigt svar, tak)


Jeg havde for 2 dage siden ubeskyttet sex med min kæreste. Jeg er først lige startet på p-piller, og havde derved kun nået at tage 5 p-piller inden vi var sammen. Jeg ved, at p-piller skulle sørge for, at jeg ikke blev gravid, MEN min læge rådede mig til at begynde på p-pillerne efter min sidste menstruationsdag, hvilket ikke er hvad der stod i indlægssedlen til p-pillerne, men jeg valgte at stole på min læge. Problemet er bare, at jeg efterfølgende har læst på nettet, ar hvis man ikke starter på p-piller på sin første menstruationsdag (som en indlægssedlen skrev), så skal man bruge kondom i 7-14 dage. DENNE OPLYSNING GAV MIN LÆGE MIG IKKE! Min kæreste kom ikke i mig, men hvor stor sandsynlighed er der for, at jeg skulle være gravid?

Jeg kan ikke nå at tage en fortrydelsespille i forhold til det antal timer, som der maks må gå. Hvad skal jeg gøre? Skal først holde min 7-dages pause om 14 dage, og synes det er en lang pinefuld ventetid.
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2013-07-13T17:52:25 1
Martin
Hej,

Jeg tør ikke gætte på om du er blevet gravid. Det vil kun en test eller din læge kunne fortælle dig. 

Et ukvalificeret bud/et gæt vil dog være, at der kun er en MEGET lille chance for det. Der vil dog altid være en risiko for, at du er blevet gravid, selvom han ikke er kommet oppe i dig. Det samme ville der også være, selvom du var på p-piller.

Hvis jeg var dig, ville jeg vente i nogle uger og se hvordan det hele så ud. Evt. snak med din læge inden da og få fundet ud af mere med de der forkerte oplysninger, som du mener du har fået. Det kan være han/hun ved hvad han/hun snakker om trods andre oplysninger på indlægssedlen, eller også er det en fejl og personen skal vide det, så det ikke sker igen for andre. Så ring lige meget hvad.

Men som sagt, vent og se. Hvis du tror du er blevet gravid, så tag en test, som kan købes i de fleste butikker. Du skal dog være opmærksom på, at hvis din menstruation udebliver i nogle dage, så kan det skyldes dine bekymringer/stress og det behøver ikke være fordi du er blevet gravid.

En anden gang, så brug kondom hvis du/i ikke er 100% sikre på om det virker. Så slipper du for dette og vil kunne nyde det mere.


Håber du kunne bruge mit svar, ellers er du velkommen til at skrive ind igen eller smide en kommentar nedenunder.

Med venlig hilsen,
_Martin

Ps. du får kun dette ene svar, så det kunne gå hurtigere som du ønskede :)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym