Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2013-07-31T14:58:28: 2

Brevkassespørgsmål

Hvad gør jeg?


Okay, jeg er 14 år gammel, og fylder dog snart 15, men her for en uge siden havde jeg ubeskyttede sex to gage med en dreng jeg ikke kender særligt meget. Han havde ingen kondom på da vi havde sex. Og jeg har ikke taget en fortrydelsespille da jeg ingen mulighed havde for det.
Udover det, ved jeg ikke hvonår min næste mens kommer, pga jeg har taget fortrydelsespiller i min sidste menstruationscyklus som nu har ændret sig!

Jeg gang ikke gå i en hel måned og bare vente.

Og hvis jeg nu er gravid ved jeg virkelig ikke hvordan jeg skla få en abort. Jeg snakker ikke med mine forældre og vi har et rigtig dårligt forhold. Jeg bor ved en af mine venner som er over 18 år, kan jeg få ham til at skrive under, eller skal det være mine forældre? For det vil de aldrig gøre.

Hvad gør jeg?
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2013-08-01T11:30:48 1
Charlotte
Hej Mie

Det lyder for mig som om du har dyrket ubeskyttet sex før, så du ved hvordan det er at havne i denne situation. Så næste gang du skal have sex, synes jeg du skal tænke dig lidt bedre om og sørge for at beskytte dig. Ikke kun for at du ikke skal blive gravid, men også for at undgå kønssygdomme. 

Nu ved du jo ikke endnu om du er gravid, så det synes jeg du skal finde ud af. Du kan jo enten tage en test, som man kan købe i de fleste supermarkeder, matas og apoteket. Eller du kan gå til lægen, her er der større sikkerhed i resultatet - og du kan sagtens få denne undersøgelse uden forældres accept. 

At få en abort som mindreårig uden forældres accept er dog lidt sværere - men kan lade sig gøre. Nu ved jeg ikke hvor du bor, men her er en guide til abort i Region Hovedstaden: http://www.regionh.dk/menu/sundhedOghospitaler/Patientrettigheder2/Abort+sterilisation+og+fosterreduktion/Abort.htm

Her kan du læse lidt om hvordan du kan søge om at få en abort uden dine forældres tilladelse. Din ven kan ikke gøre det - for han er ikke din værge.
Ellers er der ikke andet for at spørge dine forældre alligevel - måske vil de sige ja alligevel.


Held og lykke,
Charlotte
2013-08-05T14:05:40 1
Cæcilie

Kære Mie,

 Det lyder ikke som nogen særlig god situation!

Jeg synes at du skal prøve at ring eller skrive til din læge, og høre hvornår du kan få lavet en test (Det skal nemlig være noget tid efter du har haft ubeskyttet sex), og samtidig forhøre dig om, hvordan det er meget aborter, når du er under 18. Lægen ved helt sikkert om dine forældre skal involveres, og hvordan det foregår!

Jeg håber at du finder ud af det hele! al held og lykke herfra!

Venligst C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym