Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2013-10-10T23:05:25: 2

Brevkassespørgsmål

P piller - virker 1?


Hej brevkasse,

Jeg er en pige på 15, som er i tvivl om noget med P piller. Jeg har ikke været til læge, og er ikke begyndt på P piller overhovedet, da jeg ikke lige har taget snakken med moderen endnu. Min veninde er på P piller og hun har sagt noget om, at hvis man skulle til fest eller noget, så kunne jeg bare få en af hende. Jeg ved nu ikke, om det rent faktisk kan lade sig gøre, og om det ville virke, hvis det faktisk skulle være? Og om det ville være usundt eller risikabelt af hensyn til det med så mange forskellige P piller?

Håber i vil hjælpe, og tak på forhånd!
Mange hilsner fra jomfruen.. :)
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2013-10-11T17:23:56 1
Charlotte
Hej Jomfruen

Jeg kan godt forstå at du gerne vil snakke med din mor om dine p-piller - det er altid bedst at have en godt og sundt forhold til sin mor hvor man kan tale om tingene. Men! - hvis du alligevel ikke har lyst til at snakke med din mor om netop dette skal du jo vide at du sagtens kan tage til din læge og få p-piller uden at dine forældre ved det. Lægen har tavshedspligt og må altså ikke fortælle noget til dine forældre.
En anden sag er det din veninde har sagt. Jeg har selv læst mig frem til at man er beskyttet fra 1. pille, men man skal jo være opmærksom på at den skal tages på et bestemt tidspunkt. Hvis det var mig ville jeg ikke satse på at den beskyttede mig nok, men bruge et kondom i stedet for. P-piller beskytter jo ikke mod kønssygdomme. Du kan læse lidt mere om p-piller her
http://www.apoteket.dk/KropOgHelbred/Praevention/Til%20kvinder/P-piller.aspx

Hilsen
Charlotte
2013-10-16T08:59:05 1
Victoria

Hej Jomfruen,

Du skal ikke følge din venindes råd, hvad dette angår - det tager kroppen omkring 1 måned at vænne sig til p-piller, og det er forudset af, at man tager dem 1 gang i døgnet. Hvis du "låner" en p-pille til en fest, er du absolut ikke beskyttet. Det ville ikke som sådan være farligt, men jeg fraråder det på det kraftigste. Du har ikke været på p-piller før og ved derfor ikke, hvordan din krop reagerer.

Din læge kan helt sikkert hjælpe dig yderligere og måske ved din mor en hel del omkring p-piller også? Jeg foreslår du googler emnet, så du kan få en lidt dybere forståelse af, hvordan p-piller egentlig virker og fordelene og ulemperne ved dem.

Jeg håber det var svar nok for dig.. :-)

Mvh Victoria

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym