Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2013-10-25T04:07:29: 3

Brevkassespørgsmål

Depression og status


Hej alle, jeg går og er i tvivl om en masse ting, jeg har altid været den populære dreng, og har aldrig haft problemer hvad angår piger.. Mistede min mødom som 13 årig, og det (vil jeg selv mene) er der vel ikke noget galt i, men lige nu går jeg og har en depression, og tænker derfor en masse over alt hvad der er surt ved livet.. Har et problem, er tiltrukket af begge køn, og alle der kender mig ved at jeg kan være meget feminin, ved ikke hvad jeg skal gøre, er bange for at min "status" som den populære dreng som alle vil have bliver ødelagt, i mit hovede er mit image vigtigere for mig, end min sexualitet.. Er bange for at miste mine venner, og alle de piger der vil have mig.. Har en ven (dreng) som jeg har eksperimenteret en del med, både sex og oral osv. ved at han ikke ville fortælle noget til nogen.. Mit problem er, skal jeg fortælle det til folk, kun 3 personer ved at jeg har det sådan.. I vil selvfølgelig bare svare at jeg skal være ærlig osv. men mit image er virkelig vigtigt for mig, og jeg tror ikke at jeg vil kunne klare at blive set ned på.. Mit liv føles dårligt nok i forvejen.. Der er denne pige som jeg har noget kørende med, og jeg ved ikke om jeg kan fortælle hende om de ting jeg har lavet.. Tak på forhånd.. Hilsen den deprimerede dreng....
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2013-11-14T00:13:23 1
Karen
Hej med dig :) 

Jeg ved godt, at ens billede af hvem man er i andre øjen er vigtigt for teenagefolket, men det betyder i mine øjen ikke mere end hvordan du ser dig selv og at du er stolt af hvem du er. 

Jeg har en drengeven som er til mænd, der hoppet ud af skabet for et år siden, så valget han var ærlig med andre som spørger ind til det og de venner som han måske miste er ikke rigtigt venner for ham, hvis de ikke kan støtte ham eller give ham den kærlighed som han fortjener. Det præcis samme gælde for dig :)

Jeg håber, hvis du springer ud af du beholder den som du er og ved at hele livet udvikler du dig som menneske. Så er det er vigtigt om 10 år at du kan se dig selv i øjne og tænkte at du er stolt af dig selv og de valg som du har gjort dig. 

Min ven har alle de venner som han havde, som respekt hans valg for hans liv. Det var et stort plus at han ikke ændre sig utroligt meget virkeligt hurtigt. 

Du kan prøve at fortælle en god ven og se hvordan personen reagere.  Hvis du ikke føler dig klar endnu, så vente til et andet tidspunkt i fremtiden :) 

Jeg håber at du kan bruge det her og alt lykke til dig i fremtiden.

Kram Karen :)
2013-11-14T08:40:47 1
Charlotte
Hej,

Det er jo aldrig rart at føle sig deprimeret og jeg kan godt forstå at du ikke ved hvad du skal gøre.

Men, du har ret, jeg har meget lyst til at sige at det altså er vigtigt at være ærlig over for sig selv. Der sker det, at hvis man går og brænder inde med en hemmelighed så stor som din, så bliver man nemlig deprimeret og man føler man ikke hører hjemme nogen steder. Du behøver jo ikke blabre ud med det, men du skal heller ikke gemme det.

Jeg kan jo ikke garantere hvad din omgangskreds vil gøre - men er det den rigtige omgangskreds du har hvis de ikke kan acceptere dig som du er? Det kan jo være du skal overveje at du skal have en ny omgangskreds, og her kan du jo sagtens opnå den samme status som du har nu.

Det er i hvert fald værd at overveje hvis du på nogen måde skal have en chance for at få det godt igen. 

Held og lykke fra
Charlotte
2013-11-14T08:52:04 1
Line
Hej du!

Jeg bemærker, at du kalder din tiltrækning af begge køn et problem, hvilket jeg bestemt ikke vil kalde det. De fleste er rigtig nervøse, når de skal afsløre deres tiltrækning af det andet køn, og det er selvfølgelig forståeligt, at du har mange tanker om, hvordan dine venner vil reagere på dette. Men som du sikkert har hørt før, så er de ikke dine rigtige venner, hvis de ikke kan acceptere og respektere den, du er. Rigtige venner vil dømme dig på måden, du er på, og ikke på, hvem du er tiltrukket af. Din personlighed vil jo ikke ændre sig, blot fordi du har afsløret din virkelige seksualitet. 

Det du fortæller med din status og de piger, du er bange for ikke vil være sammen med dig, hvis du "springer ud". Først og fremmest ville jeg sige, at du skulle fortælle det alligevel. Jeg kan ikke se, hvorfor du skulle miste din status ved at fortælle, at du er til begge køn. Men når det så er sagt, tænker jeg, at du jo ikke behøver afsløre det for alle lige nu - du er trods alt 17 år og ung. Du skal ud og leve livet, og hvis du er usikker på, om det vil ødelægge så meget for dig, at du ikke kan leve livet, som du vil, så synes jeg, du skal vente til du selv er klar og afklaret med det. 

Altså jeg synes, du burde fortælle det, men vent til du føler dig parat til det :)


Håber du kunne bruge svaret til noget. 
- Line.  

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"tak for jeres store hjælp de andre gange jeg har indsendt et dilema til jer"

- Anonym