Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2013-11-22T18:36:08: 2

Brevkassespørgsmål

Kønssygdom??


Hej TheLove.

Jeg er en pige på 16 år, der er seksuelt aktiv.

Jeg har her på det seneste skiftet lidt imellem mine partnere, hvis man kan kalde det, det.
Jeg har haft sex med tre forskellige inden for de sidste par måneder.

Her den anden dag opdagede jeg, at jeg havde fået en knop, der mest af alt ligner en lille boble fyldt med vand/væske. Jeg er i tvivl om, hvad det kan være. Jeg er bange for, hvis det er kondylomer. Men er ikke sikker. Symptomerne ligner mest af alt de symptomer man har, når man har herpes. Jeg er bare bange for, hvis det nu er kondylomer.

Her på mandag ringer jeg og får en tid ved lægen, og det er dét, jeg er mest nervøs for.
Min mor har nemlig sagt, at hvis lægen konstaterer, at man har en alvorlig kønssygdom, hvor kondylomer også muligvis også indgår, skal man fortælle hvem man har været sammen med de sidste par måneder, så vedkommende kan blive indkaldt til lægen og få deres kønssygdom i behandling, hvis det står sådan til, at de har en. Og det vil jeg ikke så gerne have. Det ville for alle parter være rigtig ydmygende. Specielt mig, da jeg er bange for, at de vil blive rigtig sure og så begynde at snakke om det, og så kommer der først rygter. Jeg vil ikke være til grin i hele byen.

Så overordnet vil jeg egentlig bare gerne vide, hvad I tror min kønssygdom kan være, hvis der er en, og om det passer, at min læge skal vide hvem vedkommende er, så han/hun kan indkalde vedkommende til et lægebesøg?

Håber I vil svare på disse spørgsmål.
Det er noget, der fylder rigtig meget i mine tanker.


På forhånd tak.

Mvh. Den forvirrede pige.
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2013-11-23T01:19:12 1
Martin
Hej forvirrede pige,

Jeg vil ikke begynde at prædike om vigtigheden ved at bruge kondomer, da jeg tror du nu har lært det på den hårde måde. Men lad mig alligevel hurtigt sige: Husk nu altid kondom, så længe i begge to ikke er blevet tjekket.

For at komme til sagen, så "betaler" du nu for at have glemt kondom og det kræver desværre bare en tur til lægen. Er man i tvivl om man har en sexsygdom, så skal man altid skynde sig at få det tjekket, da nogle af sygdomme kan blive værre, hvis de ikke behandles.

Samtidig vil jeg også på det kraftigste opfordre til, at man ikke går i seng med andre, indtil man har fået det tjekket og er sikker på man ikke får givet noget videre.

Såfremt du er smittet, så se det på denne side: Hvis dine tidligere partnere ikke bliver informeret og kan blive tjekket, så risikere du, at de er blevet smittet uden at vide det og måske går rundt og smitter andre piger, der så bliver sat i samme situation som dig. Dette vil du vel ikke være skyld i?

Der er kun en ting at gøre: Bliv tjekket hurtigst muligt hos lægen og få det overstået. Jo før det er klaret, jo før kan du komme videre i livet og nyde ungdommen.


Held og lykke med det hele,
_Martin
2013-11-23T12:09:49 1
Line
Hej forvirrede pige!
Først og fremmest er det rigtig godt, at du får det tjekket hos lægen. Derudover synes jeg også, at det er rigtig vigtigt, at du informerer dine sexpartnere om din kønssygdom, hvis tilfældet er, at du har en. Det er helt sikkert bedre at fortælle dem, hvis den er gal, frem for at de selv finder ud af det og kan plante det på dig senere hen. Så hellere risikere, at du får et rygte omkring en kønssygdom og være ærlig omkring i stedet for at holde det skjult, til de selv finder ud af det :)

- Line. 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusinde tak for at I har lavet sådan en fin og dejlig hjemmeside! Den er super god og svarene er altid ærlige."

- Anonym