Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2014-01-01T23:58:52: 2

Brevkassespørgsmål

Kan jeg være gravid?


Hej!

Jeg har for lidt over en måned siden fået en fantastisk kæreste. Han er et halvt år ældre. Vi har ikke haft sex, og jeg er jomfru (ved ikke om han er). Han har dog givet mig finger, og jeg har givet ham handjob.

I dag gav han mig finger, mens jeg gav ham handjob. Der kom lidt sæd på min hånd og også på lagnet. Jeg er endeligt ikke bange for at være gravid af den grund.
Lidt efter lagde jeg mig ovenpå ham og "gnubbede" mig mod ham. Hans penis var ikke kommet helt ned i hans bukser igen, tror jeg. Da vi var færdige, opdager jeg at mine bukser, t-shirt og underbukser (havde joggingbukser og en for stor t-shirt på) var våde af sæd ved skridtet. Det var gået i gennem mine bukser ind til underbukserne. Det var dog ikke nede ved skedeåbningen, der var kommet sæd (er ikke 100% sikker), men mere lidt ned af låret og der hvor venusbjerget er. Det var en pæn stor våd plet af sæd. Jeg tænkte på, det tidspunkt ikke over at skifte bukser, så havde det i et par timer (lyder som lang tid måske, men tiden flyver med ham) Det var alt sammen uden kondom på forresten.

Min menstruation er ikke helt regelmæssige (men tæt på!), men regnede ud, hvornår min næste mens ville komme (28 dage frem fra første menstruationsdag). Det er den 22.. Og så 14 dage inden det - ca. dagen for æggeudløsning. Det er den 8.. Mellem 5-6 før den dag og 2-3 dage efter er der størst sandsynlighed for graviditet. Altså i perioden fra den 2. til den 11. Og vi gjorde det i dag den 1. Så det er jo sådan ca. indenfor den periode, ik?

Nu er jeg bare bange for, at det kunne havde gjort mig gravid?
Kan sæden været ind i mig alligevel? Også selvom han ikke var oppe i mig?

Hvor stor er sandsynligheden for, at jeg er blevet gravid?
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2014-01-02T20:12:33 1
Laura
Hej Louise.

Ligegyldig hvad, så vil du ikke kunne blive gravid, så længe han ikke har været inde i dig. Derfor er sandsynligheden for, at du er gravid minimal. 
Såvidt jeg ved kommer ens ægløsning 14 dage efter ens første menstruation, det er i denne periode, at chancerne for at blive gravid er størst. Men igen, så længe han ikke har været inde i dig og I ikke har haft sex, så er der ikke nogen chancer for, at du kan blive gravid.

Ens menstruation kan være meget ustabil, og nogle gange kan man nærmest selv udsætte ved at gå og tænke over den. Det er først, når man er på p-piller eller lignede, at man kan være tæt på 100 % sikker. 

Håber du kunne bruge mit svar til noget! 

Søde hilsner,
Laura Olesen
2014-01-07T18:08:07 1
Victoria
Hej,

Jeg kan berolige dig med, at sansynligheden er MEGET lille, i dit tilfælde.. :-) Selvom sæd kan sætte sig ved dit skridt eller sågar ved "uheld" komme direkte i kontakt med dine kønsorganer, skal der meget til, før en befrugtning finder sted. 

Sædceller er levende i op til 48 timer udenfor kroppen, men kan ikke "vandre" op i din livmoder af sig selv - det sker kun ved sexuel kontakt, hvor kønsorganerne er i kontakt. 
Menstrationens forsinkelse ville jeg ikke bekymre mig synderligt meget over.. Som du selv siger, den kan være ureglmæssig, og det er normalt, især i din alder.

Dog anbefaler jeg ALTID alle i tvivl, om at tage en graviditetstest eller at søge egen læge - men vent og se, hvordan det går, og om tvivlen ikke kommer dig til gode over de næste par dage :-)


Held og lykke fremover.
Mvh VicRic

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget"

- Anonym