Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2014-01-18T18:29:22: 2014-01-20T22:22:41: 2

Brevkassespørgsmål

Bløder efter sex


Jeg har et problem. Jeg fik taget min mødom for 1 måned siden og det blødte ca. en 0,25 L
Efterfølgende har jeg haft sex 3 gange, hvor det også har blødt ca. ligeså meget. Det er meget skræmmende for mig og jeg føler der er noget galt med mig. Da jeg ikke ved om det er normalt at bløde så meget. Det gjorde ondt første gang, men nu er det bare så'n ubehageligt.

Er der noget jeg kan gøre for at det stopper? Og hvis ikke hvor længe går der så før min "mødom" er helt væk? Bør jeg søge læge og blive undersøgt? Er der andre der har oplevet nogen lignende?

Jeg håber på at få et hurtigt svar da det fylder meget og det er skadeligt for mit forhold :'(

Hilsen Emma.
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2014-01-19T22:09:14 1
Maria
Hej Emma,

Jeg forstår godt din bekymring, 
Man kan godt efter at ha fået taget sin mødom bløde lidt, men 0,25L
er ret meget blod. Man siger at en kvinde under sin mens bløder ca 1 dl fordelt over hele ugen.
dvs efter hver samleje skulle du bløde det der svare til 2½ menstrution hvilket du jo nok kan regne ud er ret meget. Jeg vil sige at det selvfølgelig kan se ret voldsomt ud selvom det i virkeligheden bare drejer sig om ganske lidt. 
din mødom brister nødvedigvis ikke med det samme men det kan sagtens ske over flere gange, det er en lille slimhinde der sidder ved indgangen til skeden som så brister når man har samleje. det kan bløde en lille smule når i har sex de første par gange men slet ikke i de mængder du beskriver.

Hvis du er i tvivl om hvor meget du bløder kan du tage et bind og veje det inde du tager det på og veje det bagefter så kan du se hvor meget det vejer efterfølgende og få en fornemmelse af hvor meget det er.

hvis du er meget nervøs syntes jeg du skal ringe til din læge om ikke andet bare for at få en snak med ham/hende da det i sidste ende er lægens vurdering om en evt. undersøgelse ville være nødvendigt.


Mvh.
Maria Darby
TheLove Redaktionen.
2014-01-20T20:11:39 1
Martin
Hej Emma,

Det lyder godt nok ikke helt normalt, hvis du lige frem bløder en kvart liter. Det er faktisk ret meget. Som sådan vil jeg tro at din mødom er blevet taget, og selvom den ikke var, så er det stadig alt for meget du bløder.

Kan kun anbefale dig at ringe til lægen med det samme og vente med at have sex igen, indtil du har snakket med lægen og eventuelt været nede og blive undersøgt.

Nu skal du selvfølgelig ikke blive mere urolig end højst nødvendigt, før du har snakket med lægen. Det kan sagtens være det bare er en harmløst reaktion på noget, men hellere være på den sikre side og få det tjekket, så du i fremtiden kan nyde at have sex.

Ring til lægen og start med at få en snak om det!
Jeg krydser fingre for det går godt :)

_Martin

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym