Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2014-01-22T15:31:12: 2014-01-28T00:44:34: 2

Brevkassespørgsmål

Er det noget man skal?


Hejsa :-)

Er det nødvendigt at gå på toilettet lige efter sex?

Også selvom man fakstisk slet ikke skal på toilettet overhoved? Eller i hvertfald føler at man skal?
Har bare fået at vide at det nok var praktisk at gøre det hvis man altså ikke vil have blærebetændelse. Og hvis det er nødvendigt hvor lang tid må der højest gå før man skal gå på toilettet?

Er altså virkelig i tvivl så håber i har en forklaring på det ;-)
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2014-01-25T22:22:58 1
Charlotte
Hej,

Du har ret i at det kan være en god ide at gå på toilet lige efter. Jeg kan desværre ikke lige finde noget sted på nettet som bekræfter det, men jeg har også hørt det gode råd. Jeg tænker det måske kan være noget med bakterier som skal ud, eller at man har holdt sig eller noget(hvilket aldrig er godt). Typisk kan man jo sagtens tisse selvom det ikke føles sådan, så du kan jo bare gøre det? Det behøver måske ikke være lige efter, og på et eller andet tidspunkt skal du vel?
Jeg beklager det lidt "tamme svar", men hvis du gerne vil vide mere kan du jo prøve at snakke med din læge -  der har de sikkert en meget bedre forklaring.
Held og lykke

- Charlotte
2014-01-27T10:29:53 1
Charlotte
Kære "Anonym", 

Nej, at gå på toilet direkte efter sex, er ikke noget man SKAL, men jeg vil dog kraftigt anbefale dig at gøre det, hvis du har mulighed for det :) Også selvom du ikke føler trangen til det. 
Dét der er med det, er at når man har haft sex, kan der blive overført bakterier fra penis og op i skeden, og disse bakterier, er dem der kan forsage blærebetændelse, hvilket ikke er farligt på den måde, men er rigtig ubehageligt og helst skal undgås. Hvis man derimod går på toilettet efter sex, mindsker man risikoen for at få blærebetændelse, fordi man skyller eventuelle bakterier, der er overført igennem sex, ud igennem urinrøret igen. 

Det betyder selvfølgelig ikke at du skal løbe ud på toilettet direkte efter sex, men jeg vil anbefale at du går på toilettet indenfor omkring 15 efter du har haft sex, så mindsker du i hvert fald risikoen og det bliver hurtigt en god vane at få med sig. :)

Håber det giver en bedre forståelse for dig !

Mvh. 
Charlotte Amalie  

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

".. jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget."

- Anonym