Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2014-01-26T19:27:05: 2014-01-28T00:35:19: 2

Brevkassespørgsmål

Bange og i tvivl. Er jeg gravid?


Hej brevkasse. 

Tidligere i dag, var jeg sammen med min kæreste, vi har været sammen i 10 mdr. og har tit snakket om sex, og aldrig rigtigt har turde at gøre det. Men så snakkede vi om det i dag og blev enige om det skulle være nu. Da vi ingen kondom havde og ikke var alene hjemme, ville vi bare gøre det hurtigt. Det varede måske i 10-20 sekunder, han var ikke helt inde, men lige efter, kunne jeg mærke der sad noget sæd på hans penis. - 10 minutter efter gik jeg på toilettet og kunne se jeg havde en mærkelig form for udflåd, der var lidt blod i, men ikke meget. - Jeg har haft det underligt hele dagen, mit underliv/mave har "boblet" hele aften. 

Og med hensyn til min mens, den er regelmæssig, og det der, jeg kom af med det for godt og vel en uge siden, så ved ikke hvor stor chancen er for det, men jeg/man har altid sin tvivl..

Er virkelig bange for jeg er blevet gravid, da jeg kun er 15 år og han kun er 15 år og ikke ønsker at få et barn allerede nu. - Håber du/i kan give besked hurtigsmulig.
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2014-01-27T10:51:15 1
Victoria

Hej Emma,

Jeg synes du skal tage en graviditetstest fra apoteket (de er lidt dyre, men mere effektive) eller smutte forbi din læge; bare så du er helt sikker! Det er vigtigt at beskytte sig selv HVER gang man har sex, men nu ved du det til fremtiden, og glemmer det nok ikke lige foreløbig ;-)

Det er ikke rart med sådan en forskrækkelse, men at dømme efter dine symptomer, er du ikke gravid. "Boblen" i maven er nok bare psykisk (eller tilfældigt), så jeg synes du skal lade være med at gå og tænke så meget på det.. Men du skal helst sikkert testes, og efterfølgende evt. snakke med din læge om de forskellige muligheder for prævention. Kondom er mest sikkert, men er desværre tit noget man "glemmer" i farten.

Jeg håber det hjalp dig lidt i din fortvivelse :-)

Mvh VicRic

2014-01-27T19:24:40 1
Charlotte
Hej Emma,

Det du beskriver der skete efter i har haft sex, kan ikke være tegn på graviditet - det er bare sådan nogen "der kommer ud" når man har haft sex fordi man bliver ophidset. Men altså det er for tidligt at sige om du er gravid lige efter man har haft sex.
Og så vil jeg sige at det var nok ikke så godt at i havde sex uden kondom hvis i ikke vil have børn. Man bruger jo kondom for at beskytte sig, for ikke at få børn eller kønssygdomme. Der er en risiko for at du kan være gravid. Derfor er mit råd at du tager ned til lægen for at få det undersøgt. Det er selvfølgelig langt fra sikkert at du er det, men jeg synes at du skal finde ud af det for at være sikker. 

Jeg håber på det bedste for jer!
- Charlotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym