Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3758 spørgsmål og givet 6376 svar de sidste 13 år
2014-06-11T15:18:01: 2

Brevkassespørgsmål

Ryster efter sex


Hej Alle.

Jeg skriver i håb om, at nogen kan hjælpe med svar, angående overskriften.
Min kæreste og jeg er begge meget glade for sex, og synes selv det fungerer rigtig godt.
Men stort set hver gang efter sex (eller efter jeg har fået finger) ryster jeg helt ekstremt meget.
Det er sådan, at vi tit ligger og holder om hinanden efterfølgende, og min kæreste kan mærke at hele sengen dirrer, fordi jeg ryster så meget. Jeg kan sommetider have svært ved at stå op efterfølgende, fordi jeg føler mine ben dirrer for meget til at kunne holde mig oppe. Det er faktisk meget ubehageligt, og føler jeg ikke kan holde til noget, fordi hele kroppen ryster efter så lidt. Kan der være nogen særlig årsag til dette??

Håber meget på svar.

Mvh
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2014-06-11T22:16:57 1
Lotte
Hej Rikke,

Det er helt normalt at ryste efter sex, alle reagerer forskelligt. Det kan tyde på, at du måske spænder meget i kroppen under sex. Du har måske tænkt over, at nogle kropsdele ryster mere end andre? Så er det nok de muskler du har brugt mest. Mange spænder i kroppen for at opnå orgasme, fx baller, lår eller underliv.

Du skriver selv at i ofte ligger og holder om i hinanden efterfølgende, hvilket jeg tror er en ganske god ting. Din krop har nok behov for, at komme sig helt over orgasmen, så måske du kan prøve at nyde den, indtil den er helt ovre og før du kommer op og i gang.

Du kan prøve at blive opmærksom på hvordan du spænder i kroppen under sex, med (en del) øvelse kan man lære at få orgasmer på andre måder.

Jeg håber dette hjalp dig lidt :-)

Kærlige hilsner fra
Lotte
2014-06-11T23:06:27 1
Josefine
Hej Rikke :)

At ryste efter sex er fuldstændig normalt! Hvis man spænder meget under sex og får orgasme, så kan kroppen af og til reagere ved at ryste. Det samme med dine ben. Det er ligesom når man træner rigtig hårdt og har presset sig selv meget, så kan man opleve at ryste og ikke kunne bruge sine arme eller ben ordentligt. Jeg tror det er en form for energiudslip, men det er kun et gæt. I hvert fald gør det ingen skade! Måske skulle du blive liggende indtil det er ovre, og slappe ordentligt af inden du rejser dig op. Både så det ikke er ubehageligt for dig, men også for at mærke denne her rus gennem din krop ordentligt. 

Knus, Josefine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil lige i starten pointere at jeg elsker den måde i støtter og kommer med tip til unge med problemer."

- Anonym