Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3940 spørgsmål og givet 6528 svar de sidste 13 år
2014-06-20T00:34:29: 2

Brevkassespørgsmål

Er jeg gravid?


Hej TheLove

I dag har min kæreste og jeg haft beskyttet sex, og så så jeg, at der var noget hvidt på kondomen, da han stadig havde den på. Han siger, at det er mig, men jeg er bange for, at blive gravid. Det skal lige siges, at jeg ikke er på p-piller. Hvad er den hvide ting?

Mvh. Studenten
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2014-06-21T11:47:34 1
Josefine
Kære Studenten

Det kan sagtens være væske fra dig, der er på kondomet. Har I tjekket om det kunne være fordi kondomet er sprunget? Du kan jo vente og se om du får din menstruation, og hvis den skulle udeblive kan du købe en graviditetstest eller gå til lægen. En graviditetstest skal du tage tidligst tage den dag du forventer at få din menstruation, for ellers er resultatet ikke sikkert. 

Hvis du panikker helt vildt kan man også købe en fortrydelsespille som skal tages indenfor 72 timer, men det synes jeg kun du skal gøre hvis I er sikre på at der er en potentiel risiko for graviditet, for det er stærke sager.

Håber det ordner sig :)

Knus, Josefine
2014-06-21T15:01:46 1
Lotte
Hej du,

Det er svært at svare på, hvad det hvide helt præcist er - det kan både være kondomet der er gået i stykker, men det kan netop også bare være kommet fra dig.

Hvis du er meget bange for at du er blevet gravid, er der jo fortrydelsespillen, som nødprævention (findes på nærmeste apotek). Den skal dog tages inden for 24 timer efter, hvis det skal have den bedste virkning. Ellers må du vente og se om din menstruation udebliver og hvis det er tilfældet tage en graviditetstest. Du skal dog være opmærksom på, hvis du hele tiden går med tanken om, at du er gravid, så påvirker du din krop til at tro, at den er det og på denne måde, vil den udskyde menstruationen selvom du slet ikke er gravid. Udebliver din menstruation, som er et af de første tegn på, at du er gravid, så kan du også altid søge læge. Her vil du højst sandsynligt skulle igennem en urinprøve, for at få resultatet.

Dog ved jeg slet ikke om du har så stor grund til bekymring, hvis din kæreste er sikker på, at det hvide kommer fra dig, så bør du vist ikke bekymre dig så meget.

Du skal da også lige have et tillykke med på vejen, hvis du lige er blevet student :-)

Kærlige hilsner fra
Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym