Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6599 svar de sidste 13 år
2014-06-29T11:50:47: 2014-07-10T12:35:35: 1

Brevkassespørgsmål

Herpes


Hej med jer.
Jeg er en pige på 21 som for ca. Halvandet år siden fik konstateret herpes på kønsdelene.. Da jeg altid at dyrket beskyttet sex og aldrig haft nogle problemer med mig underlig var det noget af en omvæltning at få dette at vide og jeg føler DESVÆRRE ikke at det er noget som jeg helt har accepteret endnu.. HELDIGVI, 7, 9, 13 har jeg kun haft det ene slemme udbrud og så måske 2 udbrud efter som nærmest ikke var synlige.. Jeg fornemmer engang imellem en smule prikken dernede, men dette går altid væk igen og uden at jeg får et decideret udbrud. Nå, men i såfald så har jeg lige nogle spørgsmål til jer.

Jeg har mødt en sød fyr.. Og ja skal jeg dyrke beskyttet sex med ham i starten uden at sige noget om mit herpes i tilfælde at det ikke blev til noget senere hen? Eller skal jeg fortælle ham om min herpes inden at vi begynder på noget seksuelt?

Kan jeg modtage oralsex og hvordan med kondom? Jeg synes at der står så meget forskelligt på nettet ø, hvilket gør det svært at finde ud af hvilket ben man skal stå på.

Jeg har før fortalt omkring min herpes til en fyr og han var fuldstændig ligeglad og så det ikke som et problem, men den sidste jeg fortalte det til droppede mig lidt på grund af det hvis man kan sige det sådan så er virkelig i tvivl om hvad jeg skal gøre denne her gang. Har det nok bedst med at sige det inden vi gør noget seksuelt, men er også bare blevet usikker efter sidste oplevelse.

Til sidst har jeg et andet spørgsmål. Efter at jeg fik konstateret herpes har jeg været meget OBS på alt nede i mit underliv og kigget meget for at holde øje da jeg synes at jeg så noget anderledes dernede.. Jeg troede at det var kønsvorter, men da jeg søgte det lignede det slet ikke dem på nettet. Jeg gik til lægen og han sagde at det var det ikke. Efter noget tid gik jeg til lægen igen for kunne ikke forstå det og han sagde at det godt kunne ligne kønsvorter, men at det så meget fredeligt ud. Fik noget imod det og noget gik lidt væk. Gik til en anden læge som sagde at det var intet og alt så fredeligt ud. Blev derfor rigtig forvirret og gik til en gynækologisk specialist som undersøgte mig og sagde at det jeg havde slet ikke lignede kønsvorter. Der gik noget tid og intet havde ændret sig så gik til specialisten igen som gav mig det samme svar, men da jeg var skeptisk tog hun en prøve af det (hæv noget af det af) og smurte med sådan noget som ville blusse op hvis det var kønsvorter, det gjorde det ikke og prøverne viste sig at være nogle polypper på skamlæberne som man kan få. Dette har jeg aldrig hørt om og nu er jeg bange for at have fået hpv eller noget, selvom jeg har fået de 3 vacciner. Den sidste fik jeg dog først efter at jeg var blevet smittet med herpes.. Skal jeg være bekymret??
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2014-06-29T15:22:25 1
Josefine
Hej Mille :)

Jeg kan godt forstå det er super irriterende, for det lyder som om det hæmmer dig og dit sexliv. Min forståelse er at den prikkende følelse er den du får inden et udbrud, og er det tilfældet, så skal du undgå sex - også selvom I bruger kondom, for der er risikoen for smitte størst. 

Når virussen er "i dvale" er risikoen for smitte mindst, men du kan stadig smitte. Og fordi der er en chance for at du kan smitte en potentiel partner, så synes jeg han fortjener at vide det. Hvis du er bange for at han skal løbe skrigende bort, kunne det være du skulle lære ham bedre at kende inden du dyrker sex med ham, fordi chancen så er mindre for at han stikker af, idet han måske har følelser for dig.

Alt det du er i tvivl om kan du jo spørge din læge om, for de ved det bedst - det man finder på nettet er ikke nødvendigvis korrekt. Det samme mht. forandringerne i dit underliv - spørg gynækologen hvad det betyder at du har de her polypper. Men jeg kan ikke umiddelbart finde noget på nettet om polypper som skulle sidde udenpå underlivet, så jeg synes det lyder mærkeligt. Og det må være frustrerende at du har fået forskelligt svar af læger og gynækolog. Jeg synes du skal prøve en ny gynækolog, som du er sikker på er god, for det kan ikke passe at der skal være så meget usikkerhed omkring det. 

Håber det løser sig!

Knus, Josefine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

Min klitoris gør ondt

HejSagen er den at når min kæreste slikker mig, så gør min klitoris nogle gange ondt. Det er nå...

Den første gang

Hej UngzoneMin flirt og jeg var sammen igår og så film sammen, med tiden bliver stemningen noget m...

Virkelig liderlig, og konstant lyst til samleje med veninde!

Jeg er en dreng på 14 år som er meget liderlig og har konstant tanker om samleje. Jeg har ikke mis...

Positiv klamydiatest - men jeg er i et parforhold?

Kære Brevkasse,Jeg har været i fast parforhold med min kæreste i snart 1 år nu. Min kæreste er ...

Er jeg god nok?

Hej jeg er en dreng på 15 og er i tvivl om min pik størrelse jeg føler ikke den er lille når jeg...

Tænder på ældre mænd

Kære brevkasse, tak fordi jeg kan skrive til jer!Jeg er 19 år gammel og har stor set altid været ...

skal jeg blive testet for klamydia?

HejJeg har lige fået at vide af min veninde, at hun er blevet smittet med klamydia af sin eks-kære...

Køb af sexlegetøj

Hej Ungzone.dkJeg har et spørgsmål omkring køb af sexlegetøj. Jeg kunne godt tænke mig at købe...

Sex med fremmede

Hej, jeg er en pige på 16 år. Den 3 juli 2021, havde jeg sex med en mand hjemme hos ham da jeg var...

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym