Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2014-07-23T16:23:29: 2014-07-28T13:03:00: 2

Brevkassespørgsmål

Er det normalt?


Igennem to år har jeg været i behandling for en svær depression og en spiseforstyrrelse, men i vinters slap jeg pillerne mod min depression og det har gået delvist godt, selvom jeg stadig kæmper lidt med min spiseforstyrrelse i al hemmelighed. Men jeg er bange for at den er kommet igen, da jeg ofte sidder derhjemme og græder, sover konstant og synes det hele er noget møg.

Kan en depression og spiseforstyrrelse godt være grunden til at man både mister lysten og er bange for at have sex? For jeg er vitterlig bange for at have sex, hver gang en dreng lægger an på mig, bliver jeg nød til at afvise dem gang på gang, for jeg har slet ikke selvtillid nok til at kunne have nærkontakt med en dreng. Jeg forstår bare ikke hvorfor jeg har det sådan, når jeg har haft sex to gange før for et år siden.

Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2014-07-24T15:42:03 1
Lotte
Hej CR,

Det lyder til at du har været igennem nogle hårde perioder i dit liv og jeg er da ked af at høre, hvis det er begyndt at komme tilbage, hvilket det umiddelbart kan lyde til. Jeg synes i hvert fald, at det er vigtigt, at du fortæller nogen, hvis du ikke har gjort det, at din depression måske er ved at vende tilbage, så du ikke skal gå med det selv.

En depression kan helt sikkert være med til at gøre, at du ikke har den store lyst til sex, hvilket spiseforstyrrelsen sikkert også kan være med til. At du er bange for at have sex kan måske have noget at gøre med, at du ikke har så meget selvtillid? Hvis du ikke føler dig sexet, så kan det også have betydning for sexlysten. Alene frygten for sex kan gøre at man mister lysten til det. Du er måske også bange for ikke at være tilstrækkelig, måske at gøre noget forkert eller ikke nok?

Det kan være det hjælper, hvis det virkelig er en person, du stoler på - en du kan gå stille og roligt frem med. Selvom du har været sammen med nogen før, så er det måske lidt som at starte forfra - og her er næsten alle lidt nervøse eller bange for sex.

Dog synes jeg, at du skal fokusere på din mulige depression og spiseforstyrrelse før, du lægger alle din kræfter i sex. Det vil med garanti øge din sexlyst, hvis du ikke har det psykisk dårligt.

Du har sikkert ingen grund til at føle dig utilstrækkelig - du er god nok som du er.
Jeg håber, at du kommer igennem godt igennem alt dette.

Kærlige hilsner fra
Lotte
2014-07-27T22:05:34 1
Josefine
Hej CR :)

Kroppen reagerer på mange forskellige ting, så den kan også sagtens reagere sådan som du oplever det. Hvis ikke du er glad er det ikke mærkeligt at du ikke har lyst til sex. Sex er som du selv siger, noget med at have nærkontakt, og blotte sig selv, og for at kunne gøre det skal man både være glad for sig selv, men også have det godt i krop og sind. Det kan være du var et bedre sted i dit liv sidst du havde sex.

Sejt at du kæmper imod depression og spiseforstyrrelse, jeg hepper på at du kan kæmpe dig helt ud af det på et tidspunkt :)

Knus, Josefine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym