Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3338 spørgsmål og givet 5771 svar de sidste 12 år
2014-07-27T19:06:43: 2014-07-28T13:10:19: 2

Brevkassespørgsmål

Gynækologisk undersøgelse - Gravidtet


Jeg kunne godt tænke mig at vide om sygeplejersken ville kunne se om jeg er gravid når hun skal tjekke om jeg har en vandcyste på æggestokken? Min mens skulle være kommet i dag og det er den ikke. Er seksuelt aktiv og min partner bruger kondomer. Hvad kan det skyldes at den ikke er kommet endnu? Kan det være fordi at jeg tænker på det konstant?

Vær sød at svar hurtigst muligt da det er snart at jeg skal til undersøgelse.

Tak på forhånd.
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2014-07-27T21:34:34 1
Martin
Hej Anonym,

Det ved jeg faktisk ikke, men vil tro at det ikke er muligt for sygeplejesken at sige så tidligt i forløbet. Men mit bedste og hurtigeste råd ville helt klart være, at du spurgte sygeplejesken når du alligevel skal til undersøgelse. Evt. kan du også ringe og spørge før, hvis det fx holder dig tilbage fra at købe en test på apoteket. 

Men uregelmæssigheden kan meget vel skyldes at du render rundt og er bekymret og tænker på det. Men snak med sygeplejersken om det, hun/han vil helt sikkert hjælpe dig og svare på dine spørgsmål :-)

Held og lykke,
/Martin
2014-07-27T22:56:08 1
Josefine
Hej du :)

Så vidt jeg kan forstå fra hvad jeg har læst tjekker lægen dine æggestokke ved en gynækologisk undersøgelse, og kan derfor ikke se om du er gravid. Hvis hun oplever hævelse og betændelse ved den gynækologiske undersøgelse, kan en ultralydsscanning være nødvendig, og da kan lægen se om du er gravid.

Din menstruation kan være udeblevet pga. uregelmæssighed, hvilket er normalt i din alder. Det kan også være, som du selv siger, fordi du tænker over det. Men du kan jo høre lægen/sygeplejeren ad når du kommer derhen. Hun vil sikkert gerne hjælpe dig!

Knus, Josefine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Det er første gang jeg benytter denne hjemmeside, men har hørt en masse godt om den!"

- Anonym