Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3758 spørgsmål og givet 6376 svar de sidste 13 år
2014-07-28T18:48:48: 2014-08-04T20:29:36: 2

Brevkassespørgsmål

Er jeg gravid?


Hej. Jeg er en pige på 16 år, og jeg begyndte på min p-piller for lidt over 1 måned siden, er nu 5 dage inde i mit andet pille hæfte ud af de 3. Jeg tager dem hver dag regelmæssigt, og har aldrig glemt dem.

Mig og min daværende kæreste havde så ubeskyttet sex om tirsdagen (sidste sammenleje nogensinde mellem os) i sidste uge af de 3 uger man er på piller inden pause. Men 4 dage efter vores sammenleje, glemte jeg 1 p-pille i er døgn, og da jeg opdagede det, tog jeg den selvfølglig med det samme, og så den pille jeg rigtig skulle dage den dag til regelmæssigt tid. Det var så en lørdag. Siden har jeg taget dem 100% regelmæssigt derfra igen, har altså kun glemt 1 pille den ene gang. Og har ikke haft sex siden den tirsdag.

Mit spørgsmål er så om de sædceller der var tilbage som jeg ikke pressede ud, de kan leve i de 4 dage der gik indtil jeg glemte min pille. Altså kunne der stadig være nogle levende sædceller efter 4 dage, der har gjort mig gravid da jeg glemte den ene p-pille? Og ellers altid har taget dem, både før og efter.

PS. Hvis jeg skal tage graviditetstest, skal det så åbenbart være dagen efter min menstruation kommer, eller skulle havde kommet, men det ved jeg ikke endnu, da det først er om ca 3 uger, og hvis det så skulle vise sig at der var en sædcelle der stadig var levede, og befrugtede mig 4 dage efter, da jeg glemte 1 p-pille. Så er det da alt for sent at gøre noget nu? Er det ikke?

Jeg håber virkelig ikke jeg er gravid, min mor siger hun er helt sikker på jeg ikke er der fordi de ikke kan leve så længe, men der er så mange der siger forskellige ting og tider, så jeg ved slet ikke hvad der passer. Og jeg kan slet ikke vente 3 uger med at tage den test, og hvis den (testen) så alligevel er uregelmæssig, eller forkert fordi det er på forkert tidspunkt, så er det jo noget lort.

Jeg har slet ikke kunne mærke noget, alt føles helt normalt, men bilder mig snart alt mulig ind, fordi jeg er så nervøs for om, der stadig kunne være nogen efter 4 dage, og om de kunne havde gjort mig gravid, selvom jeg var fuldt beskyttet hele vejen før og efter jeg glemte den ene p-pille?

Så hvad tror i/du? Er jeg måske gravid? Kan de leve så længe?

Jeg er sååååå bange :-(

Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2014-08-01T18:45:19 1
Josefine
Hej Lise

Sædceller kan så vidt jeg ved godt leve i din krop i et par dage, så chancen for at du kan være gravid er der - men den er minimal. Jeg ved ikke særlig meget om det, og jeg vil nødig give dig forkert information, for der står mange forskellige ting på nettet, så jeg synes du skal kontakte din læge og høre ad. Men jeg tror ikke du skal være bekymret, du skal bare huske at beskytte dig resten af tiden til du er færdig med pillehæftet, du er igang med.

For at få det bedste svar på om du er gravid ved en graviditetstest skal du tage den en uge efter du skulle have haft din menstruation.

Knus, Josefine
2014-08-03T20:48:27 1
nadia


hej .

jeg vil sige at chancen er virkelig lille efter som p-piller næsten er 100% sikker.

Efter som du har glemt pillen efter i har haft sex skal du ikke tænke på det.

man siger hvis man glemmer at tage en pille skal man bruge beskyttelse 7 Dage EFTER for at være sikker. 

hvis man skal tage en test så siger man at man skal tage den hvis ens menstruation er udeblevet. Testen kan heller ikke give et ordentlig svar før 3-5 uger evt senere.

men mit råd er: gå ind og læs om p-piller på nettet. :)

Hilsen Nadia

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym