Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2014-09-13T01:05:11: 2014-09-14T16:15:07: 2

Brevkassespørgsmål

P-piller og dens virkning


Hej. Jeg begyndte på p-piller her for en uge siden i mens at jeg havde min menstruation. Jeg var så til fest i weekenden, hvor jeg kastede op to timer efter, jeg havde taget min p-pille. Nu er der bare det problem, at jeg skal ses med min kæreste om en uge, hvor vi skal have samleje. Hvad kan der ske ved, at jeg muligvis har kastet min p-pille op? Og hvor lang tid går der før jeg er beskyttet igen? På forhånd tak :)
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2014-09-14T15:20:22 1
Majbrit

Hej Anonym.


Hvis du har taget din p-pille og kaster op, eller har diarre inden for 4 timer, har den ingen virkning. I min p-pille recept står der at hvis dette sker, er det bedst at være beskyttet i en uges tid, bare for at være sikker, så man ikke bliver gravid. Så umiddelbart vil jeg sige at hvis i først skal ses om en uge, så er der ingen fare på færde overhovedet. Husk at tag dem regelmæssigt, så er du bedre beskyttet.


Kh Majbrit

2014-09-14T15:26:02 1
Josefine
Hej du

Du skal tage den næste pille i pakken samme dag, så er du så vidt jeg forstår stadig beskyttet. Det hjælper dig måske ikke særlig meget nu hvor du først får svar nu. Jeg synes I skal bruge en anden form for beskyttelse for en sikkerheds skyld hvis I har planer om at have samleje. 
Hvis det sker igen, så burde der følge en vejledning med i din pakke, og ellers er her nedenstående en vejledning i hvis der skulle ske fejl.
http://www.patientvejledningen.dk/vejledning/gynaekologi/ppillevejledningbasal/

Kram, Josefine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse. I giver mange gode råd, og nu skriver jeg til jer, da jeg har brug for et godt råd til min situation"

- Anonym