Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2014-09-20T07:01:35: 3

Brevkassespørgsmål

Sex med kondom alligevel bange for gravid


Hejsa, 

Forleden havde jeg sex med min ven. Vi brugte selvfølgelig kondom, og jeg er ret sikker på, at han også først kom i kondomet, da han var ude af mig. Mit problem/det jeg er nervøs for, er at jeg alligevel kan være blevet gravid? - kondomet var ikke sprunget eller havde en revne. Min menstruation er uregelmæssig og er ikke kommet endnu :( 

- gjorden den fejl at læse på nettet, at hvis det ikke sættes på rigtig kan sæden løbe over og alt muligt, så vores kondom efter, og der var stadig en masse sæd i.

Hilsen den nervøse pige.
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2014-09-20T11:59:45 1
Nanna

Hej ”den meget nervøse pige”

Kondomer har en anført sikkerhed på 83-97 procent dvs. at de selvfølgelig ikke er 100% sikre også selvom de er påsat rigtigt men det lyder til at du har været meget opmærksom under hele forløbet, og da kondomet ikke er sprunget og kondomet er fyldt er jeg sikker på du ikke har noget at være nervøs for. Du skriver også at i havde sex forleden og din menstruation ikke er kommet endnu, så det lyder til at i havde sex tæt på din menstruation- dvs. at du ikke har ægløsning og chancen for at blive gravid er meget lille. Du skal selvfølgelig stadig holde øje med om din menstruation kommer men jeg tror ikke du har noget at være nervøs for.

Til en anden gang vil jeg dog anbefale dig evt. at finde andre præventionsmidler- har du overvejet p piller? Kondom er selvfølgelig altid en god idé da de er de eneste der beskytter mod kønssygdomme også. Derudover kan du google lidt om kvindes cyklus og ægløsning og der kan du også beregne hvornår du selv har størst chance for at blive gravid og det kan måske hjælpe dig fremadrettet.

Jeg håber du kan bruge mit svar og det hjælper lidt på din nervøsitet

-Nanna

2014-09-20T12:27:04 1
Josefine
Hej du :)

Hvis I har brugt kondom, og der hverken var revner eller tegn på at det skulle være løbet ud, så er der ingen grund til bekymring! 

Uregelmæssig menstruation er normalt, og jeg synes du skal vente lidt endnu og se om ikke du nok skal få den snart. Hvis ikke du får den denne måned (i løbet af de 30 dage du skulle have haft den), så synes jeg du skal tage en graviditetstest for en sikkerhedsskyld :)

Knus, Josefine
2014-09-20T13:03:32 1
TuChi
Kære nervøse pige

Hvis man bruger kondomet rigtigt, er der en sikkerhed på 83-97 %. Desuden beskytter det mod kønssygdomme. Derfor er kondom et godt valg som prævention. Med dette sagt, er der stadig en lille risiko for at blive gravid. Hvis du tror, at du er blevet gravid, findes der fortrydelsespiller som skal tages snarest muligt efter samlejet (mindre end 12-24 timer). De virker op til 72 timer efter og hindrer graviditet. Kvinder kan reagere forskelligt på dem - nogen mærker intet, mens andre kan få det ubekvemt, såsom opkastning. Er du i tvivl, så snak med dem på apoteket. Bare være OBS på, at fortrydelsespiller ikke er en god løsning hver gang. Du kan snakke med din læge om, hvilke præventionsmuligheder der passer netop til dig, da der nu til dags findes mange forskellige slags. Kondom er burde selvfølgelig også benyttes især for at beskytte for kønssygdomme.

Hilsen TC

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym