Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2019-04-12T07:07:30: 2019-04-13T13:32:51: 2

Brevkassespørgsmål

Min bror og jeg

Indsendt af pige14 år


Min bror er 19 og jeg er 14, jeg er lige begyndt og gå med g-streng og en dag jeg gik forbi bare med undertøj sagde han jeg havde en god krop og jeg grinte bare, så en dag hvor jeg lå og sov i undertøj kom min bror ind og begyndte at gi min finger jeg vågnede men kunne ikke få mig selv til at sige nej, har ikke sagt det inu til nogen og vi har ikke talt om det siden hvad skal jeg gøre? 
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2019-04-12T18:00:04 1
Anne

Hej 

Jeg vil anbefale, at du får snakket med nogen om det, da det lyder som en meget ubehagelig oplevelse. Du kan fx snakke med dine forældre om det eller snakke med en af dine lærere, hvis du ikke har lyst til at sige det til dine forældre lige nu. Det er naturligvis ikke acceptabelt, at din bror har behandlet dig på denne måde, og det er meget vigtigt, at du ikke går med det selv. Det er i særdeleshed vigtigt, at du siger det til nogen, hvis han gør noget ved dig igen. Hvis du siger det til en voksen, vil han/hun også kunne hjælpe dig med, at det ikke sker igen.

Mvh Anne

2019-04-12T22:27:46 2
Michelle

Hej med dig

Først og fremmest så skal du vide at det absolut ikke er okay det din bror har gjort.

Det er meget forkert og direkte ulovligt, i sådan en grad at han kan ryge i fængsel for det.

Du skal også vide at det på ingen måde er din skyld, at han har gjort det han har gjort.At du er begyndt at gå med g-streng burde ikke havde nogen betydning for hvad din bror har gjort.

Først og fremmest er det meget vigtigt at du fortæller det til nogen også gerne så hurtigt som muligt, måske dine forældre? Men hvis det er meget grænse overskridende at tale med dem, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til eksempelvis børnetelefonen. Det er anonymt og du finder deres kontaktoplysninger under vores fane der hedder ''find hjælp'' oppe i toppen.

Jeg vil anbefale dig at forsøge at holde afstand til din bror og måske undgå at komme i situationer hvor i er alene sammen. 

Men igen det er meget vigtigt at du taler med nogen om det, for det er meget alvorligt. Det siger jeg absolut ikke for at skræmme dig, men du skal bare vide at det er meget forkert det der er sket og husk på det er ikke dig der har gjort noget forkert.

Jeg håber at du er ok, omstændighederne taget i betragtning.

Du er altid velkommen til at skrive her ind igen, hvis du har brug for det.

Og så skal du vide at jeg synes at det er rigtig flot af dig at du skriver her ind til os. Jeg tænker at det måske godt kan havde været svært og grænseoverskridende at skulle skrive det og derfor vil jeg rose dig for at du har gjort det.

De bedste hilsner 

Michelle 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for jeres hjælp så utroligt mange gange før!"

- Anonym