Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2019-04-28T08:25:11: 2019-05-02T23:16:06: 1

Brevkassespørgsmål

Sprunget jomfruhinde?

Indsendt af pige16 år


Hej brevkasse

Jeg er en pige på 16 år og går i 9. klasse. Jeg skriver til jer, da jeg er i tvivl om, om min jomfruhinde er sprunget.

Jeg var til fest, blev lidt fuld, og endte med at kysse med en dreng. Han gav mig finger, men det gjorde lidt ondt.

Bagefter finder jeg ud af, at jeg har blødt i gennem, så jeg troede, at jeg havde fået min menstruation, for den burde også komme snart. Men dagen efter bløder jeg ikke, så jeg undrer mig om, om det var blodet fra jomfruhinden?

Og vil det så ikke bløde, når jeg har sex for første gang, hvis den er sprunget?

Er i tvivl om, om den kan være sprunget eller ej.


Tak for jeres hjælp på forhånd. 

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2019-04-30T16:29:18 2
Iben

Kære du,

Det lyder som om, at blodet godt kunne komme fra din jomfruhinde, som måske er revnet, fordi du fik finger. At det gjorde lidt ondt, er også helt naturligt og skyldes højst sandsynligt også, at du ikke har haft sex før.

Det er dog vigtigt at nævne, at det ikke nødvendigvis fungerer sådan, at din jomfruhinde "springer" og så bare forsvinder og aldrig mere generer dig. Den kan derimod revne/springe (og derfor bløde) flere gange. Dvs. at det godt kan være, at du vil opleve igen, at det gør ondt og/eller bløder, hvis du får finger eller har sex. Det er helt naturligt og ikke farligt - men kan selvfølgelig være ubehageligt. Så tag det stille og roligt næste gang, og vær forberedt på, at det måske vil gøre lidt ondt igen - og evt. også bløde lidt. 

Jeg tror, at de fleste vil opleve, at deres underliv lige skal vende sig til, at få noget derop. Så når du har prøvet det nogle gange, vil det efterhånden holde op med at gøre ondt og bløde. 

Så det korte svar er: Ja - det lyder som om, at din jomfruhinde er sprunget, men dermed ikke sagt, at du ikke vil mærke mere til den næste gang, du får finger eller har sex. 

Jeg håber, at det var svar på dit spørgsmål. Ellers er du altid velkommen til at skrive igen.

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"..tak for en mega fed brevkasse, den er super"

- Anonym